Θα μπορούσε το Squid Game να είναι αληθινή ιστορία; Σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε στον Guardian ο δημιουργός της σειράς, Hwang Dong-hyuk, ένα μέρος του σεναρίου βασίζεται στις εμπειρίες του από την ίδια τη ζωή του.

«Η μητέρα μου συνταξιοδοτήθηκε από την εταιρεία, στην οποία δούλευε. Έφτιαχνα μια ταινία, αλλά δεν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Έτσι, χρειάστηκε να πάρουμε δάνεια, η μητέρα μου, η γιαγιά μου κι εγώ», είπε στη βρετανική εφημερίδα ο 50χρονος Κορεάτης.

Εκείνη την περίοδο, ο Hwang Dong-hyuk στράφηκε στα κόμικς που διάβαζε σε κάποιες καφετέριες της Σεούλ, ανάμεσα στα οποία το «Battle Royal», καθώς και άλλες ιστορίες με παιχνίδια επιβίωσης.

«Ταυτίστηκα με τους χαρακτήρες τους, που ήταν απελπισμένοι για χρήματα και επιτυχία. Ήταν μια από τις χειρότερες περιόδους της ζωής μου. Αναρωτήθηκα, αν όντως υπήρχε ένα τέτοιο παιχνίδι επιβίωσης, άραγε θα συμμετείχα για να βγάλω χρήματα για την οικογένειά μου; Τότε συνειδητοποίησα ότι ως κινηματογραφιστής μπορούσα να δώσω τη δική μου εκδοχή σε τέτοιες ιστορίες, οπότε άρχισα να γράφω το σενάριο».

Σε ερώτηση για το αν η σειρά αποτελεί μια βαθιά αλληγορία για τον καπιταλισμό, ο δημιουργός του Squid Game απάντησε: «Δεν είναι βαθιά, αλλά πολύ απλή! Πιστεύω ότι η παγκόσμια οικονομική ιεραρχία είναι άνιση.

»Το 90% των ανθρώπων τη θεωρούν άδικη. Στη διάρκεια της πανδημίας, οι φτωχότερες χώρες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εμβόλια για τον πληθυσμό τους. Άνθρωποι κολλούν ιούς στον δρόμο και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν να πεθάνουν. Έτσι, προσπάθησα να περάσω ένα μήνυμα για τον σύγχρονο καπιταλισμό».

Διαβάστε ακόμη

Οι Ισραηλινοί αναζητούν ευκαιρίες σε ελληνικά ακίνητα (pics)

Diana Wilhelmsen Management: H εταιρεία διαχείρισης πλοίων που μετέφερε την έδρα της στην Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Πότε χαρακτηρίζεται το χρέος ανεπίδεκτο είσπραξης – Πότε διαγράφεται