Ιδρυτές, ανώτατα διευθυντικά στελέχη από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη, πολιτικοί καθώς επίσης και ισχυρά πρόσωπα του χρηματοπιστωτικού συστήματος παρέλασαν στην ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των κροίσων του πλανήτη που λαμβάνει χώρα για πέντε ημέρες στο Sun Valley Resort του Άινταχο.

Το «Summer Camp» αποκλειστικά για πλούσιους διοργανώνεται κάθε χρόνο – με εξαίρεση το έτος 2020 λόγω covid – από την επενδυτική εταιρεία Allen & Co στο Αιντάχο και διαρκεί πέντε ημέρες. Εκεί οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που άπτονται της δραστηριότητάς τους αλλά και να κλείσουν μεγάλες επαγγελματικές συμφωνίες. Η Sun Valley επιτρέπει στο κορυφαίο 0,00001% να συνεχίσει να συσσωρεύει και άλλο πλούτο στην ήδη αμύθητη περιουσία του. Σύμφωνα με τον Guardian, συνολικά η αξία των επιχειρηματιών που βρέθηκαν στο Αιντάχο ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. 

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ήταν οι πιο εξέχουσες παρουσίες στο φετινό καλοκαιρινό συνέδριο των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας που επέστρεψε μετά την πανδημία. O Μπιλ Γκέιτς πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από την ανακοίνωση του διαζυγίου του ενώ ο Τζεφ Μπέζος έφτασε στο συνέδριο με τη νέα του σύντροφο, Λόρεν Σάντσεθ, την Πέμπτη.

Στην «κατασκήνωση» παρευρέθηκαν επίσης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το νούμερο 2 του κολοσσού Σέριλ Σάντμπεργκ, ο Tιμ Κουκ της Apple, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway, ο συνιδρυτής της Andreessen Horowitz, Μπεν Χόροβιτς, με τη σύζυγό του αλλά και ο επικεφαλής της Palantir, Άλεξ Καρπ, ο μεγαλοεπενδυτής Κεν Λάνγκον, ο CEO της Paypal Νταν Σούλμαν, της Hearst, Στίβεν Σβαρτς, της Comcast, Μπράιαν Ρόμπερτς, το αφεντικό της Disney, Μπομπ Ίγκερ, o Μπομπ Τσάπεκ, ο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ συνιδρυτής της DreamWorks καθώς επίσης και 0 διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Νταγκ Μακμίλον.

Τέλος, από το χώρο της πολιτικής, έγινε γνωστό πως συμμετείχαν ο απόστρατος Αμερικανός Στρατηγός και πρώην επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Το 2022, οι δισεκατομμυριούχοι θα επιστρέψουν ξανά στην Sun Valley. Μέχρι τότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πλουσιότεροι, και πιο ισχυροί.

Διαβάστε ακόμη

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Σε πλειστηριασμό ξανά το εμπορικό κέντρο «Avenue»

Οι «πράσινοι» της ενέργειας, το νέο σκαρί του Theo, ο γνωστός επισπεύδων και ο «μετρημένος» εφοπλιστής

«Κουρεμένα» ενοίκια: Οι διαφωνίες ιδιοκτήτων – ενοικιαστών μπλοκάρουν τις φορολογικές δηλώσεις