Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στα 57 του, αποφάσισε να αφήσει τη θέση του γενικού διευθυντή της Amazon, στον υπαρχηγό του, Άντι Τζάσι αλλάζοντας έτσι σελίδα στη ζωή του.

Στην Amazon, έπειτα από την αλλαγή σκυτάλης, αποφασίστηκε δύο νέα μέλη να προστεθούν στην «S-team» της εταιρείας. Η «ομάδα S» που διαθέτει η εταιρεία τεχνολογίας, απαρτίζεται από 12 ανώτερα στελέχη της τα οποία και λαμβάνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις. 

Ποια είναι τα δύο νέα πρόσωπα

Ο Τζέιμς Χάμιλτον, αντιπρόεδρος και διακεκριμένος μηχανικός, και ο Ντριου Χέρντενερ αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιων επικοινωνιών, είναι τα νεότερα μέλη της dream team της Amazon σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider. Ο Χάμιλτον εργάζεται για περισσότερα από 12 χρόνια στην Amazon και χαρακτηρίζεται ως ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Ο Χέρντενερ από την άλλη, είναι από τους ανώτερους εκπροσώπους της εταιρείας τεχνολογίας και μέλος της ομάδας επικοινωνιών της Amazon από το 2003.

Ακόμη, η Amazon υπό την ηγεσία του Άντι Τζάσι αναβάθμισε επτά από τα μέλη της «S-team» της σε ανώτερους αντιπροέδρους. Τα άτομα αυτά είναι τα εξής: Κόλεν Ομπρέι (SVP του τμήματος διαφήμισης), Κριστίν Μποσάμπ (SVP του τμήματος καταναλωτή), Αλίσια Μπόλερ Ντέιβις (SVP του τμήματος παγκόσμιας εξυπηρέτησης καταναλωτών), Τζον Φέλτον (SVP των παγκόσμιων υπηρεσιών παράδοσης), Νάιαλ Λίντσεϊ (SVP της Prime και μάρκετινγκ), Ροχίτ Πρασάντ (SVP του τμήματος που σχετίζεται με το κομμάτι της Alexa) καθώς και Ντέιβ Τρέντγουελ (SVP των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου).

Εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, πριν από την επίσημη αλλαγή σκυτάλης του διευθύνοντος συμβούλου και οι αποφάσεις πάρθηκαν από κοινού από τους Τζεφ Μπέζος και Άντι Τζάσι ​​δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος. Οι εν λόγω κινήσεις είναι από τις πρώτες επίσημες αλλαγές που έγιναν κατά τις πρώτες μέρες του Τζάσι ως Ceo της Amazon. Η προσθήκη του Χάμιλτον και του Χέρντενερ στην «ομάδα S» της εταιρείας φανερώνει επίσης την πρόθεση του Τζάσι να περιβάλει τον εαυτό του με άτομα που εμπιστεύεται ιδίως τεχνοκράτες και ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας. 

Υπενθυμίζεται πως ο Τζάσι εντάχθηκε για πρώτη φορά στο δυναμικό της Amazon το 1997 ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο διορίστηκε ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Amazon λίγο αφότου ο μέχρι σήμερα Ceo της εταιρείας Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από το τιμόνι της εταιρείας. Πλέον, o Μπέζος είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα διασωθούν οι σημερινές επικουρικές μετά το 2030

Οι Ισπανοί της HIP επιμένουν ελληνικά – Προχωρούν σε νέες επενδύσεις

Νόμος Κατσέλη: «Άγγιξαν» τις 43.000 οι αιτήσεις – Στα 5,2 δισ. ευρώ τα δάνεια υπό νομική προστασία