Διεθνή

Tesla: Βάζει λουκέτο στην παραγωγή της – Για πόσο και για ποιον λόγο

  • newsroom


«Είμαστε αρκετά τυχεροί να αντιμετωπίζουμε το ευχάριστο πρόβλημα της υψηλότερης ζήτησης από την παραγωγή στο τρέχον τρίμηνο» αναφέρει ο CEO της Tesla

Η Tesla, η αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παγώνει την παραγωγή δύο μοντέλων της. Την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των μοντέλων Model S και Model X στο εργοστάσιό της στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια βάζει λουκέτο. Συγκεκριμένα, η παραγωγή αναστέλλεται από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το CNBC.

Οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων τμημάτων, ωστόσο, θα πληρωθούν κανονικά για τη μία από τις δυόμιση αυτές εβδομάδες. Ακόμη, η εταιρεία τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται εθελοντικά για τις μέρες αυτές κάνοντας παραδόσεις αυτοκινήτων στους πελάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλoς της Tesla, Έλον Μασκ, με μήνυμα που κοινοποίησε ο ίδιος στους εργαζομένους, τόνισε ότι η εταιρεία είναι: «Tυχερή που βλέπει τη ζήτηση να είναι υψηλότερη σε σύγκριση με την παραγωγή της, αυτό το τρίμηνο».

Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι να αυξήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παραγωγή για το υπόλοιπο του τρίμηνου.

Ζήτηση για όλα τα μοντέλα;

Μπορεί η ζήτηση να είναι υψηλή, ωστόσο, η αναστολή της παραγωγής αυτών των δύο συγκεκριμένων μοντέλων της Tesla, σημαίνει ότι στην πραγματικότητα αυτή δεν αφορά τα παλαιότερα μοντέλα. Δεν είναι ακόμη σαφές τι αναμένεται να αποφασίσει η Tesla για το μέλλον των δύο αυτών μοντέλων.

Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων οχημάτων ανήλθαν σε 15.200 το τρίτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 11% των παραδόσεων οχημάτων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι στην ετήσια συνάντηση μετόχων και επενδυτών της εταιρείας νωρίτερα αυτό το έτος, στελέχη δήλωσαν ότι οι παραδόσεις του πολυαναμενόμενου Tesla Model S Plaid θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Μαύρα Χριστούγεννα για το λιανεμπόριο – Οι «μικροί» τα μεγάλα θύματα  

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Τα απόνερα του διαγωνισμού εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

Πώς ο CEO της Airbnb απέφυγε τη χρεοκοπία και έφτασε στην IPO των 100 δισ.

Απόρρητο Απόρρητο