Ένα από τα διασημότερα hedge funds στην αγορά των κρυπτονομισμάτων σύσκολα θα αποφύγει και τυπικά την χρεοκοπία καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, αθέτησε την πληρωμή δανείων ύψους 670 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Πιο αναλυτικά, πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital, αποκάλυψε πως το Three Arrows Capital (3AC) απέτυχε να αποπληρώσει δάνειο συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε stablecoin USDC καθώς και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές.

Η κρίση φερεγγυότητας της Three Arrows Capital έρχεται μετά από εβδομάδες αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων η οποία έχει διαγράψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία. Στο μεταξύ, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αγγίζει τα περίπου 950 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην κορύφωσή της τον Νοέμβριο του 2021.

Σημειώνεται ακόμη, πως η Voyager σε μια προσπάθεια περιορισμού του φόβου μετάδοσης μέσω του ευρύτερου οικοσυστήματος κρυπτογράφησης, υποστήριξε ότι η πλατφόρμα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά εκπληρώνοντας παράλληλα, εντολές και αναλήψεις πελατών.

Η Three Arrows Capital ιδρύθηκε το 2012 από τους Zhu Su και Kyle Davies. Ο Zhu είναι υπέρμαχος των bitcoin. Όπως, μάλιστα, είχε δηλώσει πέρσι, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο θα μπορούσε να αξίζει 2,5 εκατομμύρια δολάρια ανά νόμισμα. Παρόλα αυτά, τον περασμένο Μάιο, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων  άρχισε να καταρρέει, ο Zhu παραδέχτηκε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «η εκτίμησή του για το Bitcoin ήταν λανθασμένη».

Διαβάστε ακόμα:

Eurobank: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ για τους εργαζόμενους – Ποιοι εξαιρούνται

Πετρέλαιο: Ράλι για τρίτη διαδοχική ημέρα – Ανησυχίες για την προσφορά