Στις 5 Ιουλίου 1994, η ζωή του Τζεφ Μπέζος θα άλλαζε για πάντα. Εκείνη την ημέρα, ο επιχειρηματίας ίδρυσε την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Amazon.

Έπειτα ωστόσο, από 24 χρόνια στο τιμόνι της επιτυχημένης τεχνολογικής εταιρείας, ο Νο.3 πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποφάσισε να… συνταξιοδοτηθεί. Εγκατέλειψε έτσι, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon. Τα ηνία της ηγεσίας του τεχνολογικού κολοσσού, ανέλαβε, το πρώην στέλεχος της Amazon και υπεύθυνος για το τμήμα Web Services, Άντι Τζάσι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, τον Οκτώβριο του 2022, η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος ανέρχεται σε περίπου 139 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πώς περνάει τον ελεύθερό του χρόνο, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος ένα χρόνο αφότου αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί;  

 1. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το ιδιωτικό του γιοτ αξίας 400 εκατ.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε ένα υπερπολυτελές σκάφος αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τον ίδιο, από την Ολλανδική εταιρεία Oceanco. Το Y721 μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά, 45 επιβάτες και πλήρωμα. Χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο ιστιοφόρο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ όχι μόνο στην Ολλανδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

2. Απολαμβάνει την ακίνητη περιουσία του αξίας 500 εκατ.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία τεράστια αυτοκρατορία ακινήτων, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Το 2017, ο Μπέζος χαρακτηρίστηκε ως ο 28ος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Land Report. Έχει αγοράσει πολλά ακίνητα σε όλη τη χώρα, πολλά από αυτά βρίσκονται στην Ουάσιγκτον. Έχει επίσης, αποκτήσει αρκετά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, μερικά μεγάλα κτήματα στην Καλιφόρνια και το Τέξας.

Η πιο πρόσφατη αγορά του, ένα υπερπολυτελές ένα συγκρότημα αξίας 78 εκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται στον κόλπο La Perouse, Maui. Στο μεταξύ, ο Μπέζος ξόδεψε ένα ποσό – ρεκόρ και συγκεκριμένα 165 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει την εμβληματική ιδιοκτησία του Αμερικανού επιχειρηματία Ντέιβιντ Γκέφεν στο Μπέβερλι Χιλς , καθιστώντας το την πιο διάσημη και ακριβή αγορά της ζωής του.

3. Επενδύει στο διάστημα

Η Blue Origin είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές διαστημικές επιχειρήσεις στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon. Ο Μπέζος φέρεται να επένδυσε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία του για να πραγματοποιεί εμπορικά διαστημικά ταξίδια. Στις 20 Ιουλίου 2021, η Blue Origin εκτόξευσε τον πύραυλο New Shepard στην πρώτη αποστολή με πλήρωμα, γράφοντας ιστορία.

 

Διαβάστε ακόμα

Πλειστηριασμοί: Πόλεμος χαρακωμάτων με τράπεζες και funds

Το πρώτο τσιλιμπούρδισμα, η μάχη της Κέρκυρας, η Κομισιόν και τα κανάλια και το όχημα για τα σκουπίδια 

Για λουκέτα προειδοποιούν οι αλυσίδες της καφεστίασης – Τι ζητούν