Διεθνή

Τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές για τα χρέη του ομίλου θα έχει η Evergrande

  • newsroom


Η Evergrande, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, έχει χρέη που υπερβαίνουν τα 300 δισ. δολάρια

Την πρώτη τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές θα έχει το μεσημέρι της Τετάρτης η διοίκηση της Evergrande, αφότου ο κινεζικός όμιλος δεν μπόρεσε να πληρώσει χρέη προς ομολογιούχους τον Δεκέμβριο του 2021.

Στη τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει ο νέος CEO της Evergrande, Σιού Σουάν και ο επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης ρίσκου του κινεζικού ομίλου, Τσεν Γιονγκ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο όμιλος γνωστοποίησε πως δύο εκ των θυγατρικών του εταιρειών προχώρησαν στην εκποίηση ορισμένων περιουσιακών τους στοιχείων σε οντότητες του κινεζικού δημοσίου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία πως η αύξηση της κρατικής παρέμβασης θα βοηθήσει την εταιρεία να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται τους τελευταίους μήνες.

Η Evergrande, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, έχει χρέη που υπερβαίνουν τα 300 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 20 δισ. σε διεθνή ομόλογα που θεωρούνται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Η κρίση της Evergrande έχει προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της αγοράς του κινεζικού real estate.

Διαβάστε ακόμη:

Η Αττική Οδός διεκδικεί €87 εκατ. για μειωμένα έσοδα λόγω πανδημίας – Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Χαράλαμπος Φαφαλιός: «Η ελληνική σημαία χρειάζεται να μειώσει σημαντικά την γραφειοκρατία για να μπορέσει να ανθίσει ξανά»

ΣΥΡΙΖΑ: Αν παραιτήσει υπουργούς ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει χωρίς υπουργικό συμβούλιο, ας τους πάρει και να φύγουν