Σχεδόν 273 εκατ. δολάρια αναμένεται να αντλήσει η υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, πουλώντας τις εναπομείνασες μετοχές της στην εταιρεία παραγωγής ταινιών και streaming HengTen Networks.

Η εν λόγω κίνηση έγινε γνωστή την Πέμπτη πριν το άνοιγμα της Αγοράς. Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές Evergrande να σημειώσουν πτώση άνω του 1%, ενώ της HengTen να εκτοξευθούν κατά 23%.

Η Evergrande, η μεγαλύτερη εκδότρια αποτιμημένου σε δολάρια χρέους μεταξύ των κινεζικών εταιρειών ακινήτων, βρέθηκε στα πρόθυρα επίσημης χρεοκοπίας πολλές φορές φέτος. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει 11 πληρωμές της τελευταίας στιγμής και ξεκίνησε ξανά την κατασκευή διαμερισμάτων που αναμένουν οι αγοραστές της. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των οφειλών της.

Σύμφωνα με το CNBC, η πώληση της HengTen αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια της Evergrande να αντλήσει κεφάλαια. Η συμφωνία αξίζει 2,13 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (273 εκατ. δολάρια), με το 20% -ή τα 54,6 δισ. δολάρια- να πρέπει να δοθεί εντός πέντε ημερών και τα υπόλοιπα σε δύο μήνες.

Η δοκιμαζόμενη εταιρεία θα πουλήσει περίπου 1,66 δισεκατομμύρια μετοχές της HengTen στην Allied Resources Investment Holdings για 1,28 δολ. Χονγκ Κονγκ η κάθε μία, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το τίμημα είναι περίπου 24% χαμηλότερο από την τιμή κλεισίματος της HengTen στα 1,69 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Η Evergrande ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, πριν επεκταθεί σε βιομηχανίες όπως τα νέα ενεργειακά οχήματα και οι ασφάλειες ζωής.

Διαβάστε ακόμα:

Κλιματικός νόμος: Ηλεκτρικά ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το 2025, τέλος και οι καυστήρες θέρμανσης πετρελαίου

Έμπορος αυτοκινήτων κατηγορεί την εταιρεία leasing για τα γυρισμένα χιλιόμετρα

«Μεγάλος αδελφός» στα πρατήρια και την αγορά καυσίμων