Διεθνή

TOGG: Η Τουρκία ξεκίνησε την απόβαση στην Ευρώπη (pics)

  • newsroom


Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το μαξιμαλιστικό σχέδιο της TOGG για εξαγωγές σε κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου - Το ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινά από τη Γερμανία

Αποφασισμένη να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης είναι η τουρκική TOGG, η οποία, όπως έχει αναφέρει, προσβλέπει στην εξαγωγή τον μοντέλων της σε πολλές αγορές της Ευρώπης.

Το πρώτο μοντέλο, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό SUV και έχει χαρακτηριστεί ως το… καμάρι του Ερντογάν θα περάσει τη γραμμή παραγωγής το 2022, και θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του από τη Γερμανία.

Μάλιστα, οι διοικούντες της κοινοπραξίας ήδη προλειαίνουν το έδαφος για τις εξαγωγές, κινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με μεγάλα δημοσιογραφικά Μέσα, η TOGG υπέβαλε αίτηση για σύσταση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) στη Στουτγάρδη υπό την ονομασία “TOGG Europe”.

Όπως αναφέρεται, στόχος της εταιρείας είναι να ενταχθεί σε ένα δίκτυο start-ups και εταιρειών τεχνολογίας, επενδύοντας σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και διευκολύνοντας την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Το εν λόγω δίκτυο ονομάζεται “de:hub” και φαίνεται πως αντλεί χρηματοδότηση από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είναι ευκολονόητο, η TOGG επιθυμεί να αποκτήσει μια «έδρα» στη Γερμανία, ενώ σε μεταγενέστερο διάστημα αναμένεται να συμβεί το ίδιο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η TOGG συνιστά κοινοπραξία 5 τουρκικών εταιρειών -κολοσσών (Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu) και μέχρι το 2030 στοχεύει στο λανσάρισμα 5 ηλεκτρικών μοντέλων: την αρχή θα κάνει το SUV, θα ακολουθήσει ένα sedan, με την πεντάδα να ολοκληρώνουν ένα hatchback, ένα B-SUV και ένα MPV.

Υπεύθυνος για το design των μοντέλων είναι ο πασίγνωστος ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, ο οποίος «χάρισε» στις πρωτότυπες εκδοχές των δύο πρώτων μοντέλων εκλεπτυσμένες αναλογίες, υψηλής ποιότητας χρωμιωμένες λεπτομέρειες και σπορ γραμμές, «παντρεύοντας» δυναμισμό με κομψότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο Newsauto