Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι ο μεγάλος κερδισμένος στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, οι πολίτες ωστόσο δίνουν μια περίοδο χάριτος στον Τούρκο Πρόεδρο ώστε να φτιάξει τη νέα του κυβέρνηση, όσο οι αυξήσεις σε βασικά καθημερινά προϊόντα πλήττουν τα νοικοκυριά της γείτονος χώρας.

Όπως δείχνουν στοιχεία της TÜİK (Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία), τα τελευταία 20 χρόνια και ιδιαιτέρως τα τελευταία δύο, οι τιμές στα πάντα, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι η  τιμή των αλκοολούχων ποτών, που ήταν 100 λίρες τον Ιανουάριο του 2003, ανήλθε στις 3.422 λίρες.

Ένα σύνολο τροφίμων των 100 λιρών ανέρχεται πλέον στις 2.106 λίρες. Ένα προϊόν ένδυσης, που αγοράστηκε για 100 λίρες, έχει αυξηθεί η τιμή του στις 391 λίρες.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην τιμή της μπύρας με 3.384%. Η μπύρα ήταν το προϊόν ή υπηρεσία με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής στη λίστα.

Ακολουθούν τα αλκοολούχα με 3.322%, το βούτυρο με 3.077%, οι πατάτες με 2.764%, το μοσχάρι με 2.735%, το αρνί με 2.703%, τα αβγά 2.259% και τα μακαρόνια 2.204%

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα αυξήσεις έρχονται και στις τιμές των αυτοκινήτων, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης.

Ταυτόχρονα και στα προϊόντα τεχνολογίας αναμένεται να αυξηθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και οι οικιακές συσκευές και τα έπιπλα, τα οποία παράγοντα ή συναρμολογούνται κατά μεγάλο βαθμό στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,3% του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο τον Μάρτιο

Εφορία – ΕΦΚΑ: Οι τέσσερις προθεσμίες που λήγουν σήμερα

«Σαρώνουν» οι συναλλαγές με κάρτες – Έως €10 οι μισές πληρωμές με πλαστικό χρήμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ