Διεθνή

Τουρκία: Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη

  • newsroom


«Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφωνούν να διεξαχθούν συνομιλίες στην Τουρκία, όμως ακόμη βρίσκονται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας σε ένα κοινό κείμενο», δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος

Σύμφωνες να ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποί τους στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο, παραμένουν η Ρωσία και η Ουκρανία, όπως ανέφερε σήμερα (8.4.2022) υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

«Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφωνούν να διεξαχθούν συνομιλίες στην Τουρκία, όμως ακόμη βρίσκονται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας σε ένα κοινό κείμενο», είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι είναι δύσκολο να επιλυθεί το ζήτημα της Κριμαίας και του Ντονμπάς, ενώ δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την πιθανή νέα συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Τουρκία.

Ρωσία και Ουκρανία είχαν απευθείας συνομιλίες για τελευταία φορά στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου όπως σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος συζητήθηκαν «τα πιο ευαίσθητα θέματα», όπως η ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο ίδιος αποκάλυψε ότι παρουσιάστηκαν κάποιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις «εγγυήσεις ασφαλείας» της Ουκρανίας, επειδή ορισμένες από τις χώρες που προτάθηκαν ως εγγυήτριες ανησυχούν ότι «θα συρθούν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία».

Την Πέμπτη η Ρωσία υποστήριξε ότι η Ουκρανία υπαναχώρησε από ορισμένες θέσεις που είχε παρουσιάσει στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες η Μόσχα είχε υποδεχτεί θετικά, όμως ο Τούρκος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι αγνοεί περί τίνος πρόκειται.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ πληθωρισμού 8,9% τον Μάρτιο – Αύξηση σχεδόν 80% στο ρεύμα

Βολές Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Να φροντίζουν να πωλούν κατεργασμένα διαμάντια και όχι ακατέργαστα»

Σάουλι Νινίστο: Η Φινλανδία επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό