Τρεις επιθέσεις εξαπολύθηκαν τις προηγούμενες ώρες εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ και τη Συρία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από μαχητές που χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι στο Associated Press, σημειώνοντας πως ένας στρατιώτης έχει τραυματιστεί.

Οι ίδιες πηγές δεν διευκρίνισαν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά τα πλήγματα εξαπολύονται σχεδόν καθημερινά από τις 17 Οκτωβρίου – την ημέρα που μια έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη την περιοχή.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχος του Ισραήλ, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τις διάφορες οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής να αποφύγουν την κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

Οι τρεις νέες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων αυξάνουν τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων εναντίον αμερικανικών και συμμαχικών βάσεων σε τουλάχιστον 60 από τις 17 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 59 μέλη των υπηρεσιών έχουν τραυματιστεί, με το Πεντάγωνο να σημειώνει πως οι τραυματισμοί αυτοί δεν ήταν απειλητικοί για τις ζωές τους.

Διαβάστε ακόμη

Scope Ratings: Η επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας θα είναι ανθεκτική στα εξωτερικά σοκ (γραφήματα)

10 κρασιά-διαμάντια από την Αργεντινή και τους υψηλότερους αμπελώνες του κόσμου

Γιατί οι traders «βλέπουν» τώρα απότομη μείωση στα επιτόκια από την ΕΚΤ (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ