ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατικές επιθέσεις: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενόψει Πρωτοχρονιάς (vids)

Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα και κυρίως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - Παρόμοιο σκηνικό και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με αυξημένες περιπολίες στους εορτασμούς για την έλευση του 2024 εξαίτιας φόβων για εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών.

Μάλιστα, για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων, στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία, έχουν επιστρατευτεί, χιλιάδες αστυνομικοί, drones, ελεύθεροι σκοπευτές και εκπαιδευμένα σκυλιά που θα παρακολουθούν ύποπτες κινήσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου διοργανώνονται οι εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Νέα Υόρκη.

Στη Γερμανία ειδικότερα, ο φόβος για βίαια επεισόδια στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή, έχει κινητοποιήσει πάνω από 2000 αστυνομικούς στις πλατείες του Βερολίνου καθώς λίγο πριν την εκπονή του 2023 οι Αρχές καταγράφουν άνοδο των αντισημιτικών περιστατικών. Στην Αυστρία οι Αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης.

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα

Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα και κυρίως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την ενίσχυση της ασφάλειας από τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, τμήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ θα βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με πληροφορίες από το OPEN. Συγκεκριμένα στην Αττική θα γίνουν αυξημένες περιπολίες και αστυνομικοί με πολιτικά θα κινούνται στο κέντρο και σε εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Γαλλία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την Πρωτοχρονιά

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής, όπως και 5.000 στρατιωτικοί, θα κινητοποιηθούν την Κυριακή, για να εγγυηθούν το ασφαλές πέρασμα στο νέο έτος, μεταξύ αυτών 6000 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Παρίσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν εξήγησε ότι «σε ένα πλαίσιο πολύ αυξημένης τρομοκρατικής απειλής λόγω της σύρραξης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη», «73 κινητές μονάδες των δυνάμεων επιβολής του νόμου» θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό, όπως και ελικόπτερα.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου προβλέπονται μεγαλύτερες εκδηλώσεις σε σύγκριση με πέρυσι ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ θα απαγορεύονται σε ορισμένα σημεία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Παρίσι θα ξεκινήσουν στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 00.30 τοπική ώρα (01.30 ώρα Ελλάδας), είπε ο αστυνομικός διευθυντής Λοράν Νουνιέζ.

Προκειμένου να εισέλθουν στην περίμετρο των εκδηλώσεων, οι θεατές θα υποβάλλονται σε έλεγχο, διευκρίνισε, προσθέτοντας πως «σε αυτήν την περίμετρο, οι πωλήσεις αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα (για παράδειγμα μαχαίρια) θα απαγορευτούν». Οι αρχές αναμένουν ότι θα προσέλθουν 700.000 έως 1 εκατομμύρια άνθρωποι στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο θεατές συνολικά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Το 2024 «ξεκλειδώνει» εξελίξεις για μέρισμα και αποεπένδυση του Δημοσίου

Έξι καθηγητές ετοιμάζουν κυτταρικό κρέας και στην Ελλάδα (pics)

Έρχεται άλμα στην ανάπτυξη το 2024 με επενδύσεις 26 δισ. ευρώ (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

string(0) ""