Μετά το χθεσινό παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νόμιμη απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα.

«Η άρνηση των δικαιωμάτων της βόρειας Κύπρου είναι άρνηση της ταυτότητας των Τουρκοκυπρίων, δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με κάθε κόστος.

Η ελληνική απάντηση στον Τσαβούσογλου: Έχουμε απoρρίψει με χάρτες και επιστολές όλες τις τουρκικές αιτιάσεις

Με ψυχραιμία και σε χαμηλούς τόνους συνεχίζει να απαντά η Αθήνα στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα,  όπου δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει απαντήσεις με βάση το διεθνές Δίκαιο για τα όσα υποστηρίζει η Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και την σύνδεση που επιχειρεί η Άγκυρα με το θέμα της κυριαρχίας του, διπλωματικές πηγές ανέφεραν τα εξής:

«Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις. Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα», τονίζουν.

Διαβάστε ακόμα:

«Ασανσέρ» οι τιμές: Τι «φούσκωσε» και τι «ξεφούσκωσε» τον Μάιο – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές – «Βουτιά» και στις ασιατικές 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Tο portfolio των 41 εκατ. δολ. και τα νέα deals (pics)