Σε ψηφοφορία στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου σχεδιάζει να θέσει στους μετόχους η Twitter τη συμφωνία πώλησης ύψους 44 δισ. δολαρίων από τον Έλον Μασκ, όπως ανέφεραν την Τετάρτη στους υπαλλήλους ανώτερα στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι συνεχίζει «να συνεργάζεται εποικοδομητικά» με τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς.

Δύο μέρες πριν (6.6.2022) υπήρξε προειδοποίηση από τους δικηγόρους του Έλον Μασκ ότι ο ίδιος μπορεί να άρει την πρόταση εξαγοράς του Twitter, στην περίπτωση που η εταιρεία δεν του παράσχει τα στοιχεία που ζητά για τους ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, σήμερα στελέχη της Twitter δήλωσαν ότι η εταιρεία εξακολουθεί να μοιράζεται πληροφορίες με τον Έλον Μασκ, ανάμεσα στις οποίες και στοιχεία για το «firehose», δηλαδή τη ροή δεδομένων όλων των tweet, τα οποία αναλύονται με διαφορετικές παραμέτρους, όπως οι συσκευές χρηστών ή τα προφίλ των λογαριασμών που τα δημοσιεύουν.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η Twitter πουλά αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της άδειάς του, αλλά σχεδιάζει να τα παράσχει στον Έλον Μασκ δωρεάν, ως μέρος της ανταλλαγής πληροφοριών.

Διευκρίνισαν δε ότι το firehose δεν περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως προσωπικά στοιχεία χρηστών του Twitter που δεν είναι δημόσια ή πόσο συχνά επαληθεύουν οι χρήστες τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχει γίνει σαφές πόσες εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν στη βάση των χρηστών του σκοπεύει να μοιραστεί με τον Έλον Μασκ.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Παραμένει ψηλά η πιθανότητα ύφεσης για τις ΗΠΑ

Έλληνες εφοπλιστές: Αναγκαία η χρηματοδότηση της ναυτιλίας για τη μετάβαση στην «πράσινη» εποχή

Γέλεν: «Η μείωση των δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα δεν αποτελεί πανάκεια»