Το «πράσινο φως» έδωσαν οι μέτοχοι της Twitter στην πρόταση του Έλον Μασκ για την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη (13.9.2022).

Μετά την απόφαση των μετόχων, τον τελευταίο λόγο για την εξαγορά θα έχει το δικαστήριο.

Όπως αναφέρει το CNBC, της απόφασης αυτής προηγήθηκε η προσπάθεια του Έλον Μασκ να αποσύρει την πρόταση για την εξαγορά, χρησιμοποιώντας διάφορα επιχειρήματα, όπως το ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν συμφέρουσα στην περίπτωση που ο κόσμος οδεύει προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ έχει καταγγείλει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι η Twitter έκανε παραπλανητικές δηλώσεις για τον αριθμό των λογαριασμών bot, ενώ η εταιρεία απάντησε με μήνυση, προκειμένου να τον αναγκάσει να προχωρήσει στην εξαγορά.

Πέιτερ Ζάτκο: «Η ασφάλεια είναι 10 χρόνια πίσω»

Νωρίτερα, στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο πληροφοριοδότης Πέιτερ Ζάτκο, γνωστός και ως χάκερ «Mudge», έκανε λόγο για σοβαρά κενά ασφάλειας, λέγοντας μάλιστα ότι στο θέμα αυτό η Twitter είναι δέκα χρόνια πίσω. Επιπλέον, όπως είπε τα κενά είναι τόσο σοβαρά, που απείλησαν την εθνική ασφάλεια.

«Δεν ξέρουν τι δεδομένα έχουν, πού τα έχουν και πώς να τα προστατεύσουν», είπε ο Πέιτερ Ζάτκο, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής ασφάλειας της Twitter, αλλά και της προσπάθειας για τη διασφάλιση του απορρήτου των πληροφοριών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Πέιτερ Ζάτκο ανέφερε ότι το Twitter έχει μείνει δέκα χρόνια πίσω σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ασφαλείας, ενώ χαρακτήρισε την έλλειψή τους ως «βόμβα τρωτών σημείων». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε πολλές περιπτώσεις, στις οποίες η Twitter έδινε προτεραιότητα στο κέρδος και όχι στην αντιμετώπιση των κινδύνων στην πλατφόρμα του.

«Ο μη ασφαλής χειρισμός των δεδομένων των χρηστών του από το Twitter και η αδυναμία ή η απροθυμία του να παρουσιάσει με ειλικρίνεια ζητήματα στο διοικητικό συμβούλιο και τις ρυθμιστικές Αρχές, έχουν προκαλέσει πραγματικό κίνδυνο για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς, για την αμερικανική δημοκρατική διαδικασία και για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής», είπε ο Πέιτερ Ζάτκο στην κατάθεσή του.

Επίσης, είπε ότι η ηγεσία της Twitter «κάλυπτε επανειλημμένως τις αστοχίες στην ασφάλεια, εξαπατώντας τις ρυθμιστικές Αρχές και λέγοντας ψέματα στους χρήστες και τους επενδυτές».

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ένας υπάλληλος της Twitter θα μπορούσε να ελέγξει τους λογαριασμούς όλων των γερουσιαστών σε αυτήν την αίθουσα», είπε χαρακτηριστικά ο Πέιτερ Ζάτκο, επισημαίνοντας ότι εσωτερική μελέτη μηχανικών έδειξε ότι μόλις για το 20% των δεδομένων που συνέλεγε η Twitter ήξερε «γιατί τα απέκτησε, πώς έπρεπε να τα χρησιμοποιήσει και πότε έπρεπε να τα διαγράψει».

Διαβάστε ακόμη

Το Ethereum σε «σταυροδρόμι»: Θα γίνει ο νέος «βασιλιάς» των cryptos; (πίνακας)

ΟΗΕ: Σε αχαρτογράφητα εδάφη καταστροφής οδηγεί η κλιματική αλλαγή

«Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε»: Πώς το διαχειρίστηκε ο μελισσοκόμος του Παλατιού