59 κεράκια σβήνει σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο Mr. Amazon, Τζεφ Μπέζος αλλά το «δώρο γενεθλίων» που κάνει στον εαυτό του, θα το λάβει με λίγες ημέρες καθυστέρηση.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό superyacht, μήκους 127 μέτρων το οποίο βρίσκεται στη φάση των θαλάσσιων δοκιμών και αναμένεται να παραδοθεί στον τέταρτο πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου -σύμφωνα με το Forbes- τον Φεβρουάριο.

Και το όνομα αυτού… «Koru»

Τα «αποκαλυπτήρια» του ονόματός του έγιναν χθες (11/1) καθώς το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS) του σκάφους άρχισε να εκπέμπει τη θέση του, υπό την ονομασία «Koru». Πρόκειται για μία λέξη Μαορί που σημαίνει «νέα ξεκινήματα», ενδεχομένως αντανακλώντας τη φάση στην οποία βρίσκεται ο Μπέζος. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές ότι ο δισεκατομμυριούχος έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Χώρισε με την επί 25 χρόνια σύζυγό του για χάρη της παρουσιάστριας Λόρεν Σάντσεθ, πήγε μία βόλτα στο διάστημα, άρχισε να γυμνάζεται με εμφανή αποτελέσματα και γενικά φαίνεται να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή, με διακοπές, ταξίδια και ξέφρενα πάρτι.

Από ό,τι φαίνεται ο Μπέζος είχε καταλήξει στο όνομα του σκάφους του εδώ και καιρό, καθώς στις 2 Ιανουαρίου του 2022 είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Instagram (μαζί με τις φωτογραφίες από το τρελό πάρτι με το οποίο υποδέχθηκε τον νέο χρόνο), την εικόνα ενός σπειροειδούς φυτού με το hashtag #koru, σε ένα post που μιλούσε για «προσωπική ανάπτυξη, ανανέωση, αναγέννηση και προσοχή σε κάθε στιγμή στη ζωή σου». «Γιορτάστε και αναπτυχθείτε», ήταν η ευχή του επιχειρηματία προς τους followers του.

Το Koru ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι, όπως τουλάχιστον μαρτυρά η ενεργοποίηση του AIS, το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλα τα μεγάλα σκάφη που πραγματοποιούν διεθνή ταξίδια.

Οι αντιδράσεις

Πριν καν παραδοθεί στον διάσημο ιδιοκτήτη του, πάντως, το αξίας 500 εκατ. δολαρίων σκάφος έχει κιόλας ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.  Το μεγαλύτερο σκαρί που έχει χτίσει η Oceanco, μια εταιρεία που ειδικεύεται στα πολυτελή γιοτ, ήταν γνωστό έως πρότινος με το όνομα Y721 ή Project 721. Μόλις παραδοθεί θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό του κόσμου, τόσο μεγάλο ώστε θα έχει για tender ένα άλλο superyacht.

Ωστόσο, το project βρέθηκε στο επίκεντρο κακής δημοσιότητας πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι μία ιστορική γέφυρα της Ολλανδίας θα έπρεπε να διαλυθεί, ώστε το superyacht του Αμερικανού κροίσου να μπορέσει να φτάσει από το ναυπηγείο, στην ανοικτή θάλασσα. Ο Μπέζος θα πλήρωνε τον δήμο του Ρότερνταμ για να διαλύσει και στη συνέχεια να ξανασυναρμολογήσει μία γέφυρα 95 ετών. Μόνο η συντήρηση του σκάφους υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 25 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Ενα ταξίδι ζωής στην Παναμερικάνα των 48.000 χιλιομέτρων. Αλάσκα – Αργεντινή: Διασχίζοντας τη ραχοκοκαλιά του πλανήτη

Η ιστορία πίσω από την εντυπωσιακή κατοικία “D2” στο Ψυχικό – Μια περίκλειστη ιδιωτική όαση στον αστικό ιστό

Η πρώτη gallery αρχιτεκτονικής στην Αθήνα είναι γεγονός