search icon

Διεθνή

Τζεφ Μπέζος: Βάζω τα κέρδη από τη γιγαντιαία λοταρία Amazon για να μας στείλω στο Διάστημα

Ο Μπέζος, ο οποίος πωλεί εδώ και χρόνια μετοχές της Amazon αξίας 1 δισ. δολαρίων ετησίως για τη χρηματοδότηση των εργασιών της Blue Origin, υποστηρίζει ότι κέρδισε αυτό το λαχείο, αναφερόμενος στο σημερινό ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος έχει γίνει δέκτης χιλιάδων παραπόνων, καθώς δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο σπεύδουν να κλείσουν μία θέση στο Διάστημα, αντί να κάνουν δωρεές, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου ο πλανήτης ταλανίζεται από την επέλαση της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στο CNN, (που δόθηκε λίγο πριν από το σημερινό διαστημικό του ταξίδι με τον πύραυλο της Blue Origin), ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ρωτήθηκε αν τον ενοχλούν οι επικρίσεις που δέχεται σχετικά με το ράλι της κατάκτησης του Διαστήματος από τους δισεκατομμυριούχους, χωρίς να δείχνει ότι ενοχλείται από την ερώτηση.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα στο twitter από τον πρώην υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έγραψε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο συναγωνίζονται για την κατάκτηση του Διαστήματος, την ώρα που στην πλουσιότερη χώρα του πλανήτη ο μισός πληθυσμός ζει με επιδόματα. Στο μήνυμά του επαναλαμβάνει την πρότασή του να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι.

Τι απάντησε σε αυτό ο Μπέζος; Δήλωσε ότι η κριτική αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη και ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα επίγεια προβλήματα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η τριάδα των δισεκατομμυριούχων Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ και  Ρίτσαρντ Μπράνσον, έχει επικριθεί  ως παντελώς αδιάφοροι ως προς τα προβλήματα που μαστίζουν τον πλανήτη γη, ενώ ενδιαφέρονται εμμονικά με το πώς θα κάνουν το Διάστημα πιο προσιτό.

Ο 57χρονος Μπέζος, ο οποίος νωρίτερα αυτό το μήνα άφησε το «τιμόνι» της  Amazon, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να «κοιτάξουμε το μέλλον… ως είδος και ως πολιτισμός». Κατά την άποψή του, η δουλειά που γίνεται σήμερα θα θέσει τα θεμέλια για τις μελλοντικές γενιές να εργαστούν στο Διάστημα, κάτι που ενδέχεται να λύσει προβλήματα εδώ στη Γη.

Ο Μπέζος, ο οποίος πωλεί εδώ και χρόνια μετοχές της Amazon αξίας 1 δισ. δολαρίων ετησίως για τη χρηματοδότηση των εργασιών της Blue Origin, διατείνεται ότι κέρδισε αυτό το λαχείο, αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Διάστημα.

«Είναι μια γιγαντιαία λοταρία και ονομάζεται Amazon.com. Και χρησιμοποιώ τα κέρδη μου από αυτό το λαχείο για να μας στείλω στο Διάστημα. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που μπορώ να το κάνω αυτό».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Μπέζος εκτιμάται σε πάνω από 206 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος οι «βίλες Ντολόρες» για κορωνοπάρτι στα νησιά – Όλος ο σχεδιασμός

Λεωνίδας Μπόμπολας: Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια αλλά και με πίκρα – Η επιστολή προς τους εργαζόμενους

#Φολεγανδρος: Ούτε «χάλασε η φάση» ούτε «ήταν κακιά στιγμή». Είναι γυναικοκτονία

Exit mobile version