Εναλλακτικές διαδρομές, μεταξύ άλλων μέσω του ποταμού Δούναβη, θα πρέπει να εξεταστούν προκειμένου να ανακτηθούν τα σιτηρά που έχουν κολλήσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Μπόρις Τζόνσον.

«Οι Τούρκοι είναι απολύτως απαραίτητοι για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν […]

Εξαρτάται από τη συμφωνία των Ρώσων να αφήσουν αυτά τα σιτηρά να βγουν από τη χώρα», είπε ο Τζόνσον μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Θα πρέπει όλο και περισσότερο να αναζητούμε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς αυτών των σιτηρών από την Ουκρανία, αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη θαλάσσια οδό, εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βόσπορο».

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε ένα φορτηγό πλοίο με ρωσική σημαία στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας και ερευνά έναν ουκρανικό ισχυρισμό ότι μετέφερε κλεμμένα σιτηρά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε σε βουλευτές ότι υπάρχουν λύσεις που δεν περιελάμβαναν την παρουσία βρετανικών ή άλλων πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αυτό που εξετάζουμε επίσης είναι η δυνατότητα χρήσης του ποταμού, χρησιμοποιώντας τον Δούναβη συγκεκριμένα (ή) χρησιμοποιώντας τους σιδηρόδρομους, για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα σιτηρά σε μικρότερες ποσότητες από ό,τι θα μπορούμε να κάνουμε με μια γιγαντιαία νηοπομπή μέσω της […] Μαύρης Θάλασσας», είπε.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Ο φόβος των αγορών, η MREL και η επίσκεψη Ενρία

Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές στο στόχαστρο των πωλητών

Νάγκελ (Bundesbank): Αντίθετος με τη δέσμευση της ΕΚΤ για στήριξη των χωρών του Νότου