Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) με εκατοντάδες αστυνομικούς να ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται διαδηλωτή, έχουν ξεκινήσει συλλήψεις. Ο Μπεν Κέρστεν, από την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στο UCLA, υποστηρίζει ότι σχηματισμοί αστυνομικών δυνάμεων έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορες πλευρές γύρω από τον καταυλισμό, στις άκρες του οποίου και στην είσοδο έχουν αρχίσει τις συλλήψεις. Πάντως οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την πληροφορία, ωστόσο εικόνες του Reuters δείχνουν έξι άτομα να έχουν τεθεί υπό κράτηση.

«Σπρώξτε τους έξω»

Σύμφωνα με το Reuters, έξι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ το υλικό τους δείχνει γονατισμένους στο έδαφος με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ακούστηκαν δεκάδες εκρήξεις από εκρηκτικά κρότου λάμψης ή χειροβομβίδες αναισθητοποίησης που έριξε η αστυνομία.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την προέλαση των αστυνομικών, φωνάζοντας «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν φωτεινά φώτα στα μάτια των αστυνομικών.

Σε άλλη πλευρά του καταυλισμοί οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν γρήγορα και τους είδαν να απομακρύνονται με τα χέρια πάνω από το κεφάλι τους υπό αστυνομική συνοδεία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr