Διεθνή

Verizon: Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 20 δολάρια την ώρα για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

  • newsroom


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει και μπόνους πρόσληψης για θέσεις ειδικού λιανικών πωλήσεων και βοηθού διευθυντή σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ

Σε σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό των εργαζομένων της στις ΗΠΑ, αλλά και των καινούργιων υπαλλήλων που θα προσλάβει, προχωρά η Verizon στην προσπάθειά της να προσελκύσει εργαζομένους, καθώς η αγορά εργασίας εξακολουθεί να παραμένει «σφιχτή» και ο πληθωρισμός εντείνεται.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Verizon ανακοίνωσε σήμερα (18.4.2022) ότι σκοπεύει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 20 δολάρια την ώρα σε όσους εργάζονται στην εξυπηρέτηση πελατών, στη λιανική και στο τμήμα εσωτερικών πωλήσεων.

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει μπόνους πρόσληψης για θέσεις ειδικού λιανικών πωλήσεων και βοηθού διευθυντή σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ.

«Αυτές οι αλλαγές είναι το άμεσο αποτέλεσμα της ανταπόκρισης στα αιτήματα των εργαζομένων και θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ελκυστικός εργοδότης σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Verizon Consumer Group, Krista Bourne.

Σημειώνεται ότι την πρακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η Verizon έχουν εφαρμόσει πρόσφατα και άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ, όπως η Walmart, η αλυσίδα φαρμακείων Walgreen Boots Alliance και η εταιρεία εστιατορίων Chipotle Mexican Grill.

Διαβάστε ακόμη

Σκλαβενίτης: Γιατί παίρνει τα 9 καταστήματα της αλυσίδας SEP Παπαδόπουλος στα Γιάννενα

Ιταλία: Προχωρά σε νέες συμφωνίες με αφρικανικές χώρες για το φυσικό αέριο

Wall Street: Σε αναζήτηση προσήμου οι δείκτες – Πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές