Περισσότεροι από 100 επικεφαλής επιχειρήσεων ανακοίνωσαν πως υποστηρίζουν το αντιπολιτευόμενο βρετανικό Εργατικό Κόμμα ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου, λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται να βάλει τέλος στην αστάθεια και τη στασιμότητα που εμποδίζουν την οικονομία.

Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ ήταν τυπικά το κόμμα των μεγάλων επιχειρήσεων, όμως η επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής των Εργατικών Ρέιτσελ Ριβς καλόπιανε επί χρόνια ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με στόχο να δείξει ότι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στο κόμμα της σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομίας.

Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από νυν και πρώην διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων λιανικής, καθώς και διαφημιστικών, τουριστικών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών, αναφέρεται πως το Εργατικό Κόμμα έδειξε ότι έχει αλλάξει και θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να διαμορφώσει το μέλλον της χώρας.

«Εμείς, ως ηγέτες και επενδυτές στις βρετανικές επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι είναι ώρα για μια αλλαγή», αναφέρεται στην επιστολή.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως να απελευθερωθούμε από τη στασιμότητα της τελευταίας δεκαετίας και ελπίζουμε ότι λαμβάνοντας αυτή τη δημόσια θέση μπορούμε να πείσουμε και άλλους γι’ αυτή την ανάγκη».

Το Εργατικό Κόμμα ευελπιστεί, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι η υποστήριξη αυτή θα δείξει ότι δεν είναι πλέον το κόμμα του προκατόχου του Κιρ Στάρμερ, του βετεράνου αριστερού βουλευτή Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος είχε κάνει προεκλογική εκστρατεία στις προηγούμενες εκλογές, το 2019, υποστηρίζοντας την επανεθνικοποίηση ορισμένων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και την αύξηση των φόρων για τους πλούσιους.

Στους επιχειρηματικούς ηγέτες, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της εταιρείας λιανικής Iceland, ο πρόεδρος της JD Sports, ο επικεφαλης του βρετανικού κλάδου της γιγάντιας διαφημιστικής εταιρείας WPP, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin και ο ιδρυτής μιας εταιρείας παιδικών ειδών στην οποία συμμετείχε άλλοτε ως επενδύτρια η σύζυγος του Σούνακ Ακσάτα Μούρτι.

Διαβάστε ακόμη: 

Επιτόκια: Προ των πυλών η πρώτη μείωση από την ΕΚΤ – Ποια δάνεια θα ωφεληθούν

Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

Εμπορεύματα: Oι προβλέψεις για τις τιμές και 5 γραφήματα-κλειδιά (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ