Διεθνή

WSJ: Κατηγορίες κατά του Trump Organization από την εισαγγελία του Μανχάταν

  • newsroom


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι κατηγορίες θα σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος που φέρεται ότι δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές

Κατηγορίες εις βάρος του Trump Organization, του επιχειρηματικού ομίλου του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και εις βάρος του οικονομικού διευθυντή του ομίλου, Άλεν Γουάισελμπεργκ, αναμένεται να απαγγείλει αύριο η εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, οι κατηγορίες θα σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος που χορηγήθηκαν στον Γουάισελμπεργκ και φέρεται ότι δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές.

Δικηγόροι του Trump Organization, του Γουάισελμπεργκ και του Τραμπ, δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, σε ανάλογα αιτήματα δεν απάντησε αμέσως.

Όπως αναφέρει η WSJ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να ανησυχούν, τουλάχιστον αρχικά, από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών που διερευνούν την εταιρεία ακινήτων επί δύο χρόνια.

Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες θα αποτελέσουν πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Παράλληλα, ένα κατηγορητήριο ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τον Trump Organization, οδηγώντας τράπεζες και επιχειρηματικούς εταίρους να σταματήσουν να συνεργάζονται μαζί του. Στην εταιρεία, εάν κριθεί ένοχη, πιθανότατα θα επιβληθεί πρόστιμο και άλλες κυρώσεις.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων Τραμπ είναι παρών στην πολιτική σκηνή, παραμένει ο ισχυρός άνδρας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ενώ την περασμένη εβδομάδα ξαναξεκίνησε τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, σήμα κατατεθέν του.

Σήμερα, ταξίδεψε στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να καταγγείλει τη μεταναστευτική πολιτική του διάδοχου του, Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει την έδρα του σήμερα στη Φλόριντα, χαρακτήρισε και πάλι αυτές τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών μια «συνέχιση του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών».

Επίσης, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς εισαγγελείς ότι θέλουν απελπισμένα να παρεμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες, «φτάνοντας στον βαθμό να διαπράξουν επαγγελματικά παραπτώματα».

Ο 73χρονος Γουάισελμπεργκ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην αυτοκρατορία ακινήτων της οικογένειας Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε το 1973. Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, το 2017, ο Γουάισελμπεργκ τέθηκε υπεύθυνος για τη διαχείριση του Trump Organization μαζί με τους δύο γιους του πρώην προέδρου, Έρικ και Ντόναλντ τζιούνορ.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ η τιμή της μετοχής στην ΑΜΚ

Νίκος Τσάκος: Έτοιμος ο στόλος της ΤΕΝ για την επανάκαμψη της ναυλαγοράς

ΕΕ: Άλλες 11 χώρες στους προορισμούς που επιτρέπονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις