Ναυτιλία

Νίκος Τσάκος: Έτοιμος ο στόλος της ΤΕΝ για την επανάκαμψη της ναυλαγοράς  

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η εταιρεία παρουσίασε έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων το α' τρίμηνο του 2021

Σε μία χρονική περίοδο γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες για τον κλάδο των δεξαμενόπλοιων η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation παρουσίασε έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων και διαχειριστικά έσοδα 2,2, εκατομμυρίων το α’ τρίμηνο του 2021.

Η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε  την περίοδο αυτή κατά την οποία οι ναύλοι ήταν χαμηλοί για να βγάλει σε δεξαμενισμό μεγάλο αριθμό πλοίων ώστε να είναι πανέτοιμα ενόψει της αναμενόμενης ανόδου της ναυλαγοράς δεξαμενόπλοιων. Παρά τον δεξαμενισμό πλοίων, δραστηριοποιήθηκε το 92% του στόλου το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Η εταιρεία κατέγραψε απώλειες 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μέσος όρος των ναύλων ανήλθε στα 18.121 δολάρια.

Το  EBITDA  είναι 37,3 εκατομμύρια, ενώ χάρις της σφιχτής πολιτικής  τα ημερήσια έξοδα  του στόλου μειώθηκαν κατά 6% από 7.886 στα 7.426 δολάρια παρά τους δεξαμενισμούς και τις δυσκολίες  για αλλαγές πληρωμάτων λόγω των αυστηρών περιορισμών.

Τα καθαρά χρέη της εταιρείας σε σχέση με το κεφάλαιο είναι στο 50%.

Η TEN διαχειρίζεται στόλο με 68 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,6 εκατ. τόνων dw. Τα δεξαμενόπλοια του Ομίλου μεταφέρουν 550 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που σημαίνει επτά ημέρες παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα:

Mητέρα τριών παιδιών απολύθηκε από την Amazon από έναν … αλγόριθμο και παραλίγο να χάσει το σπίτι της

Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο… 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Το πλουσιότερο κράτος στον κόσμο δεν παρέχει πληρωμένη μητρική άδεια – Γιατί συμβαίνει αυτό