Ευρώπη

ΕΕ: Άλλες 11 χώρες στους προορισμούς που επιτρέπονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις

  • newsroom


Απευθύνεται σύσταση στις χώρες της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις 14 χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο

Οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να προσθέσουν τον Καναδά και άλλες δέκα  χώρες στον κατάλογο με τους προορισμούς, από τους οποίους θα επιτραπούν οι μη αναγκαίες μετακινήσεις, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών – μελών ενέκριναν τις προσθήκες κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης και οι αλλαγές θα ισχύσουν σε λίγες ημέρες.

Η Βρετανία, πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου η μετάλλαξη δέλτα έχει προκαλέσει εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο.

Οι 11 χώρες που προστίθενται είναι η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μπρουνέι, ο Καναδάς, η Ιορδανία, το Κόσοβο, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Απευθύνεται σύσταση στις χώρες της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις 14 χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο: Αλβανία, Αυστραλία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουάντα, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και ΗΠΑ.

Οι κινεζικές διοικητικές περιφέρειες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο περιλαμβάνονται επίσης σε αυτές.

Μεμονωμένες χώρες της ΕΕ μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να ζητούν αρνητικό διαγνωστικό τεστ ή την επιβολή καραντίνας.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο… 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Αγγελική Φράγκου: Ενισχύει τη θέση της στη φορτηγό ναυτιλία με αγορά πέντε πλοίων

Η μεγαλύτερη τράπεζα στη Σκανδιναβία σε κόντρα με ακτιβιστές για τα ορυκτά καύσιμα