Έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία δηλώνει και σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας μάλιστα ότι αν αποτύχουν θα ακολουθήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο CNN.

«Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια. Και πιστεύω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο».

«Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -ωστόσο σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», επεσήμανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας: «Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν».

«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

BBC: Πιο κοντά σε συμφωνία για συνομιλίες με τον Ζελένσκι ο Πούτιν

Πιο κοντά στο να συμφωνήσει για να γίνουν απευθείας συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται πλέον ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το BBC. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα δεχτεί να έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, ενόσω δέχεται διεθνείς πιέσεις.

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Όλια Στεφανίσινα, επισημαίνει ότι η χώρα της δεν θα παραχωρήσει κανένα κομμάτι της γης της στη Ρωσία.

Ποντόλιακ: Υψηλή θνησιμότητα στους στρατηγούς της Ρωσίας

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter, o σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, αναφέρεται στην υψηλή θνησιμότητα των ανώτερων αξιωματικών της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς την εντυπωσιακή.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ήδη έχουν σκοτωθεί έξι στρατηγοί του Βλαντίμιρ Πούτιν: Τουσάιεβ, Γερασίμοφ, Κολέσνικοφ, Σουκοβέτσκι, Μιτιάεφ και ο υποστράτηγος Μόρντβιτσεφ. Δεκάδες συνταγματάρχες και άλλοι αξιωματικοί.

Δηλαδή ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι εντελώς απροετοίμαστος και πολεμάει μόνο με αριθμούς και πυραύλους κρουζ».

Διαβάστε ακόμη

Παροχές με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας

Τζίνα Πολέμη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το διεθνές κέντρο του Yachting

Γερμανία: Συμφωνία με το Κατάρ για μακροπρόθεσμη σύμπραξη στην ενέργεια