Τις προοπτικές που ανοίγονται για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και πιο συγκεκριμένα το yachting στην Ελλάδα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει στο Νewmoney η Τζίνα Πολέμη Business Development Director BWA Yachting Greece.

«Αναφερομένοι στο Yachting το μεγάλο ποσοστό σκέφτεται πολύ πλούσιους ανθρώπους που είτε έχουν ιδιόκτητα είτε ενοικιάζουν σκάφη έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ. Και έτσι είναι. Ευτυχώς υπάρχει και αυτή η κατηγορία τουριστών από την οποία πολλά δορυφορικά επαγγέλματα του χώρου ασχολούνται και πορεύονται επί δεκαετίες και αυτά είναι τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων, τροφοδότες, μαρίνες, ξεναγοί, αυτοκινητιστές, εταιρείες ναυλώσεων, Ναυπηγεία, πληρώματα, συμπεριλαμβανομένων των υποκατηγοριών τους και ας μην ξεχνάμε την νησιωτική πλευρά της Ελλάδας για την οποία είναι βασική πηγή εσόδων τους” επισημάιενι και προσθέτει:

Αν αναλογιστούμε τον κύκλο εργασιών γύρω από αυτά τα επαγγέλματα και τι προσφέρει στον ετήσιο ΑΕΠ καθώς και τον ΦΠΑ από τις υπηρεσίες, καθώς και από τα ναυλοσύμφωνα, είναι ευνόητο να συμπεράνει κανείς, χωρίς να είναι οικονομολόγος, ότι είναι ένας προσοδοφόρος τομέας για να ασχοληθεί κάποιος και ακόμα να οδηγήσουμε την νέα γενιά σε αυτόν, με τον κατάλληλο επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία μας”.

Για το νομοσχέδιο σχολιάζει:

“Το επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ανοίγει τις πύλες για να έρθουν περισσότερα Mega Yachts θα δώσει ώθηση για νέους ορίζοντες σε μία δύσκολη χρονικά και ψυχολογικά περίοδο που διανύουμε με τις πέριξ «ανισσοροπίες».

Δεν είναι τυχαίο που όλη η Ευρώπη έχει αφουγκραστεί επί σειρά ετών, ότι τα Mega Yachts είναι η κατηγορία Τουρισμού με ανοδική πορεία από όποια σκοπιά και αν την ζυγίσεις. Ακόμα και οι λίγοι Φορείς που αντιτίθενται στο άνοιγμα της αγοράς, λανθασμένα φοβούμενοι τον ανταγωνισμό, η απάντηση που θα έδινα είναι ότι δεν κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι μας ξενίζει, απλά το φέρνουμε δίπλα μας – το επεξεργόμαστε – το αναλύουμε και αντλούμε τα όποια θετικά του για την βελτίωση μας”.

Η Τζίνα Πολέμη εκτιμά ότι “η Ελλάδα μπορεί να γίνει το διεθνές κέντρο του Yachting, ενώ η εξέλιξη στα Ναυπηγεία και τις Μαρίνες μας που είναι προϋπόθεση για να τα φιλοξενούμε και να διαχειμάζουν στην Χώρα μας, έχει μόνο θετικό πρόσημο να αποφέρει. Ας αλλάξουμε νοοτροπία ως Έλληνες και ας συνεχίσουμε να τιμούμε την πιο Ελληνική λέξη – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”.

Διαβάστε ακόμη:

Μάχες για τα σιτηρά, ακριβαίνει το ψωμί και χιλιάδες προϊόντα

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Πανευρωπαϊκή λύση εάν συνεχιστεί η κρίση (vid)

Gazprom: Συνεχίζει τις εξαγωγές ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας