search icon

Εργασιακά

Λιμενικό Σώμα: 500 μόνιμες προσλήψεις εκτός Πανελλαδικών – Ο διαγωνισμός που ανοίγει νέες ευκαιρίες

Η Βουλή ενέκρινε τροπολογία για 500 νέες μόνιμες θέσεις Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα μοριοδότησης, χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις - Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και ιατρικές δοκιμασίες, ενώ η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί τέσσερις μήνες

ΥΝΑΝΠ

Η Βουλή ενέκρινε τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας που ανοίγει τον δρόμο για 500 μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) μέσω συστήματος μοριοδότησης, χωρίς την ανάγκη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, η τροπολογία αποτελεί το καθοριστικό νομοθετικό βήμα για την έναρξη του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της τροπολογίας, ο διαγωνισμός μπορεί να προκηρυχθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2026 με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Έλληνες πολίτες ηλικίας έως 28 ετών με απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή αντίστοιχο τίτλο αλλοδαπής, πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 σε μία ξένη γλώσσα, και εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους άνδρες υποψηφίους. Η αίτηση συνοδεύεται από παράβολο 10 ευρώ.

Η κατανομή των θέσεων περιλαμβάνει ειδικές κατηγορίες:

Επιπλέον, προβλέπεται δυνατότητα κατάταξης πέραν του ορίου για συγγενείς αποβιωσάντων ή αναπήρων στρατιωτικών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, με περιορισμό ηλικίας έως 35 ή 30 ετών ανά περίπτωση.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και ιατρικές δοκιμασίες, ενώ ο υγειονομικός έλεγχος της προκαταρκτικής φάσης δεν θεωρείται δεσμευτικός. Η σχολική εκπαίδευση διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες, με τρεις εκπαιδευτικές περιόδους, και μετά την αποφοίτηση οι νέοι Δόκιμοι εντάσσονται στην επετηρίδα της κατηγορίας τους σε σειρά αρχαιότητας.

Για την προαγωγή τους, ο χρόνος υπηρεσίας στον βαθμό του Λιμενοφύλακα προσαυξάνεται κατά τρία έτη σε σχέση με τους αποφοίτους Πανελλαδικών, εξισορροπώντας τις επαγγελματικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο ομάδων.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Η νέα αύξηση επιτοκίων «φουσκώνει» τα δάνεια – Μικρή η επίδραση στις καταθέσεις (πίνακες)

Χρήστος Τσιάλτας (Lockheed Martin): Το πρόγραμμα των F-35 δημιουργεί νέες προοπτικές για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Καταλυμάτων 2026: Η εκπληκτική ανθεκτικότητα του τουρισμού – Στους πρωταγωνιστές η Ελλάδα (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version