Μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν περιθώριο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να βγουν σε πρόωρη σύνταξη πριν από τα 60 και συγκεκριμένα στα 56.

Από την 1/1/2023 κλείνει η πόρτα της πρόωρης συνταξιοδότησης και οι εν λόγω υπάλληλοι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μετά την ηλικία των 62.

Η σχετική διάταξη που ενσωματώθηκε στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση δίνει ύστατη ευκαιρία έως τις 31/12/2022 τόσο στους δημοσίους υπαλλήλους που είχαν ήδη υποβάλλει αιτήσεις και αυτές είχαν «μπλοκαριστεί» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσο και σε εκείνους που προλαβαίνουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο ηλικίας έως το τέλος του έτους και να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για μια λύση που επιλέχθηκε προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν οι εν λόγω υπάλληλοι μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκλεισε οριστικά την έξοδο προς την πρόωρη συνταξιοδότηση. Δόθηκε λοιπόν ένα μεταβατικό διάστημα τριών μηνών, ως το τέλος του 2022 για συνταξιοδότηση πριν από τα 60.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr