search icon

Εργασιακά

ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 30.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση έως 13.709 ευρώ

Πώς μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση - Αναλυτικά όλες οι οδηγίες

Πάνω από 2.500 αιτήσεις υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις για τα 3 νέα προγράμματα «νέας γενιάς» της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) για την ενίσχυση της απασχόλησης που «άνοιξαν» χθες, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι νέες δράσεις επιδοτούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη 30.000 ανέργων, με ιδιαίτερη έμφαση σε νέους, γυναίκες, μακροχρόνια ανέργους, άτομα με αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες.

Τα τρία προγράμματα

Συγκεκριμένα, χθες ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα εξής προγράμματα:

Βήμα – βήμα η αίτηση

https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο εργοδότης πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Μία από τις σημαντικές καινοτομίες στα νέα προγράμματα επιδότησης της εργασίας αποτελεί η δυνατότητα επιλογής για το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση μπορεί να διαλέξει:

Για τις σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/more-energhitikes-politikes-apaskholisi

Διαβάστε ακόμη

Intrum: «Πωλητήριο» σε δάνεια 140 εταιρειών στους κλάδους οινοποιίας και τροφίμων

Από 14 Δεκεμβρίου το «Καλάθι του Άη Βασίλη» – Πρόστιμα έως €10.000 για τους παραβάτες

Επίδομα θέρμανσης: Οδηγίες της τελευταίας στιγμής για αιτήσεις – παραστατικά

Exit mobile version