Εργασιακά

Eνισχύονται με 152 εργαζόμενους τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας

  • newsroom


Οι αποφάσεις για την έκδοση των προκηρύξεων υπεγράφησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο υφυπουργό Χρίστο Δήμα

Ολοκληρώθηκαν οι αναρτήσεις των ανακοινώσεων στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 122 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού – Τεχνικού προσωπικού και 30 θέσεων Διοικητικού προσωπικού, προς ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας που υπάγονται στην γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας.

Οι αποφάσεις για την έκδοση των προκηρύξεων υπεγράφησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο υφυπουργό Χρίστο Δήμα.

Οι Ερευνητικοί φορείς απέστειλαν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στη λεκτική ονομασία, το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, προχωράμε στην άμεση στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, με 152 νέες θέσεις επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Με όραμα και πρόγραμμα προχωράμε μπροστά για μία σύγχρονη και ανταγωνιστική Ελλάδα, που επενδύει στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη».

Ο κ. Δήμας δήλωσε: «Προχωράμε στην άμεση στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων με νέο ανθρώπινο δυναμικό. Έπειτα από μια δεκαετία αυστηρών περιορισμών στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ειδικότερα η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προχώρησε τις διαδικασίες για την κάλυψη 152 θέσεων ειδικού επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού στους εποπτευομένους από την ΓΓΕΚ ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της ενδυνάμωσης των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας».

Διαβάστε περισσότερα

Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις τιμές εξοχικών στις Κυκλάδες- Αναλυτικοί πίνακες

Βασίλης Κάτσος: Οι προοπτικές του Ελληνικού και τα νέα σχέδια για το VNK Capital

Tink: Ποια είναι η startup που θα εξαγοράσει η Visa έναντι 1,8 δισ. δολάρια