Εργασιακά

Επίδομα 534: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Ιουνίου

  • newsroom


Πότε πάνε ταμείο οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Tην Παρασκευή 9 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των καταβολών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνe-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 5-9 Ιουλίου. 

Τι ισχύει για τις αναστολές εργασίας τον Ιούλιο

Μείωση τζίρου 70% το 2020-2021 σε σχέση με το 2019-20 θα πρέπει πλέον να εμφανίζουν οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ, προκειμένου να ενταχθούν στις αναστολές συμβάσεων Ιουλίου και έτσι οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, για τον μήνα Ιούλιο οι επιχειρήσεις – εργοδότες δύνανται να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η.3.2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ρήτρα:

Πληττόμενες επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ μπορούν να δηλώσουν αναστολές συμβάσεων τον Ιούλιο, εφόσον παρουσιάζουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη ή ίση με 70% την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31η Μαρτίου 2021 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 30/6/2021. Για τον Ιούνιο ήταν αρκετό να μην προκύπτει αύξηση τζίρου.

Διαβάστε ακόμη:

Επενδύσεις με διαφορετικές χρηματοδοτήσεις από Κωνσταντακόπουλο – Παππά – Παληού

Οικογένεια Δακτυλίδη: Οι βασιλιάδες των ξενοδοχείων στη Μύκονο

Green Pass: Έτσι θα ταξιδεύουμε στα νησιά – Αναλυτικά οι αλλαγές στις μετακινήσεις