Ένας Ασιάτης έχει αυτό που λέμε μια ονειρεμένη δουλειά, κι αυτό γιατί ο Shoji Morimoto πληρώνεται για να μην κάνει σχεδόν τίποτα.

Ο 38χρονος από το Τόκιο χρεώνει 10.000 γιεν (71 δολάρια) τη φορά, για να συνοδεύσει τους πελάτες του όπου θέλουν, η δουλειά του δηλαδή είναι απλά να υπάρχει ως συνοδός.

«Βασικά, νοικιάζω τον εαυτό μου. Η δουλειά μου είναι να βρίσκομαι όπου θέλουν οι πελάτες μου και να μην κάνω τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο Morimoto στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει «νοικιαστεί» περίπου 4.000 φορές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Morimoto έχει σχεδόν 250 χιλιάδες followers στο Twitter, όπου βρίσκει τους περισσότερους από τους πελάτες του. Μάλιστα περίπου 1 στους 4 τον «νοικιάζει» ξανά,  ενώ ένας εξ αυτών τον έχει προσλάβει 270 φορές!

Κάποια φορά «πελάτης», του ζήτησε να κάνει τραμπάλα με κάποιον στο πάρκο, ενώ μία άλλη φορά προσλήφθηκε για να… χαιρετήσει από το παράθυρο κάποιον που έφευγε με το τρένο.

Ωστόσο, ο Morimoto έχει απορρίψει προτάσεις, όπως το να μετακινήσει ένα ψυγείο και να πάει στην Καμπότζη, ενώ δεν δέχεται κανένα αίτημα σεξουαλικής φύσης.

Πρόσφατα, κάθισε απέναντι από μια 27χρονη ντυμένη με ένα σάρι, ήπιαν τσάι, έφαγαν κέικ και έκαναν μια χαλαρή κουβέντα. Η πελάτισσά του ήθελε να φορέσει το ινδικό ένδυμα δημοσίως, αλλά δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της, οπότε στράφηκε στο Morimoto για συντροφιά.

«Με τους φίλους μου νιώθω ότι πρέπει να τους διασκεδάσω, αλλά με τον νοικιασμένο άνδρα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να είμαι πολύ ομιλητική», είπε η 27χρονη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν ο Morimoto βρει την αληθινή του κλήση, εργαζόταν σε μια εκδοτική εταιρεία και συχνά τον επέπλητταν επειδή «δεν έκανε τίποτα».

«Άρχισα να αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν παρείχα την ικανότητά μου να «μην κάνω τίποτα» σαν υπηρεσία σε πελάτες», είπε.

Η επιχείρηση αυτή είναι πλέον η μοναδική πηγή εισοδήματος του Morimoto, με την οποία συντηρεί τη γυναίκα και το παιδί του. Αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα βγάζει, είπε ότι βλέπει περίπου έναν ή δύο πελάτες την ημέρα. Πριν από την πανδημία, ήταν τρεις ή τέσσερις ημερησίως.

Διαβάστε ακόμη

Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Αρκούν 375 δισ. ευρώ για να ζεσταθούμε;

Μαρσέλο: Τα επενδυτικά «γκολ» του νέου μεγάλου σταρ του Ολυμπιακού

Goldman Sachs: Βαρύ το τίμημα της κρίσης – «Φουσκωμένοι» κατά 2 τρισ. ευρώ οι λογαριασμοί ενέργειας