search icon

Εργασιακά

Με προπληρωμένη κάρτα τα επιδόματα ΔΥΠΑ-ΟΠΕΚΑ – Ποια εξαιρούνται (vid)

Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν εντάσσονται στην προπληρωμένη κάρτα

Τη χρήση προπληρωμένης κάρτας σε πολλά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία έδωσε νέες διευκρινίσεις για το θέμα μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως τόνισε πάντως, δεν θα καταβληθούν τα αναπηρικά επιδόματα με προπληρωμένη κάρτα.

Σύμφωνα με την κα. Μιχαηλίδου, κι άλλα επιδόματα εντάσσονται πλέον στη λογική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος:  Τα επιδόματα του ΟΑΕΔ- πλέον ΔΥΠΑ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αλλά και επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Αποκάλυψε δε ότι σε προπληρωμένη κάρτα εντάσσεται το επίδομα γέννησης.

«Το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ επειδή είναι μεγάλο επίδομα και δίνεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1000 ευρώ και 1000 ευρώ…. είναι  ένα από τα επιδόματα που θα δίνονται  στην προπληρωμένη ηλεκτρονική κάρτα», σημείωσε.

Ποια επιδόματα δεν εντάσσονται στην προπληρωμένη κάρτα

Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν εντάσσονται στην προπληρωμένη κάρτα. Όπως είπε « επειδή υπάρχει μια αναστάτωση από την αναπηρική Κοινότητα…. να ξεκαθαρίσω ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν είναι στα επιδόματα τα οποία θα δίνονται στην προπληρωμένη κάρτα και αυτό επειδή υπάρχουν ιδιαιτερότητες ». Επίσης είπε ότι η προπληρωμένη κάρτα αφορά σχεδόν 2 εκατ. δικαιούχους επιδομάτων σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι  δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης, οι  δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού που είναι πάνω από 1 εκατ.  και οι δικαιούχοι των επιδομάτων της  ΔΥΠΑ, του πρώην ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμα ανάφλεξης τιμών ρεύματος δείχνει ο «διακόπτης» Πούτιν

Fuel Pass 2: Περίπου 3 εκατ. οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν

Ένας «καλός» μισθός για να πληρωθεί το ενοίκιο

 

Exit mobile version