Εργασιακά

ΟΑΕΔ: 2.000 προσλήψεις σε περιφέρειες – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις, ποιους αφορά

  • newsroom


Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής και Νοτίου Αιγαίου - Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Σήμερα Παρασκευή 7 Μαϊου, ενεργοποιήθηκε το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 2.000 ανέργων 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη  δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Ποιους αφορά

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Για αναλυτικές πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Διαβάστε ακόμη: 

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα από 8 Μαΐου – Τι ανοίγει και πότε, οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά (vid)

«Μαγνήτης» επενδύσεων το Μαρούσι: Deals εκατομμυρίων ευρώ στα επαγγελματικά ακίνητα

Κρουαζιέρα – Η επόμενη ημέρα και οι ανατροπές

Απόρρητο Απόρρητο