Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεων να υποβάλλον αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που προβλέπει την πλήρη επιδότηση των νέων ανέργων στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα για τις 900 εναπομείνασες θέσεις του προγράμματος η προθεσμία λήγει την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, ενώ έχει ήδη καλυφθεί το 70% από τις συνολικά 3.000 θέσεις που προκηρύχτηκαν, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των παραπάνω περιφερειών, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ, διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta

Διαβάστε ακόμα: 

Συνάντηση Χένρι Χόλτερμαν με Κυριάκο Μητσοτάκη

Έρευνα για κορωνοϊό: Τι ώρα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο για να έχουμε περισσότερα αντισώματα

Chelsea FC Women: Έφεραν 41.000 εισιτήρια στο Γουέμπλεϊ και πήραν πριμ μόνο… 25.000 λίρες