Εργασιακά

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 5 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους (vid)

  • newsroom


Τι ανέφερε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης

Διευκρινίσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από τον ΟΑΕΔ, έδωσε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από τον ΟΑΕΔ προχώρησε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες του Οργανισμού για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τις φωτιές του Αυγούστου στη βόρεια Εύβοια.

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα που υλοποιεί ο Οργανισμός:

1. Όλοι όσοι έχασαν τη δουλειά τους επειδή η επιχείρηση στην οποία δούλευαν καταστράφηκε μερικώς ή ολικώς από την πυρκαγιά παίρνουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ. Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται στην ειδική πλατφόρμα που έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα.

2. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά αλλά έκλεισαν λόγω έλλειψης αντικειμένου μπορούν να μπουν σε αναστολή εργασίας για τρεις μήνες.

3. Για όσους εγγραφούν στο Μητρώο Ανέργων και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας θα λάβουν 1.996 ευρώ, το ελάχιστο επίδομα για 5 μήνες. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων είναι νωρίς να υπολογιστεί.

4. Ανανεώθηκαν αυτόματα όλες οι κάρτες ανεργίας των ήδη εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ από την περιοχή της Εύβοιας. Για όλους τους επιδοτούμενους άνεργους στους δύο Δήμους της βόρειας Εύβοιας που έπρεπε να δηλώσουν παρουσία εντός Αυγούστου, ανανεώθηκε αυτόματα.

5. Στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού οι διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα των δύο Δήμων της Εύβοιας που επλήγησαν από την φωτιά, από 6 γίνονται 12. Τα καταλύματα αυτά είναι 130 είπε ο κύριος Πρωτοψάλτης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (vid)

Mouzenidis Travel: Παραμένει σε αναστολή εργασιών – Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου

«Farmer Bill»: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ – Γιατί αγοράζει γη