Εργασιακά

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 300 θέσεις εργασίας με 100% επιδότηση μισθού

  • newsroom


Η διάρκεια του προγράμματος - Η απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτό και ο αριθμός των ανέργων που μπορεί να προσλάβει μια επιχείρηση ανάλογο με τον υφιστάμενο αριθμό των εργαζομένων της

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης του μισθού σε 300 θέσεις εργασίας στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ (Δ.ΥΠ.Α) την Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022 ξεκίνησε η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων, για 300 θέσεις του προγράμματος απόκτησης 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στους συγκεκριμένους Δήμους. Ο στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των ανέργων αυτής της ηλικιακής ομάδας, η αναβάθμιση των προσόντων τους και η προετοιμασία τους για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα, διαρκεί 7 μήνες και η Δ.ΥΠ.Α. καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό: Ανώτατος Αριθμός Ωφελούμενων

3 άτομα: 1 ωφελούμενος

4-9 άτομα: 2 ωφελούμενοι

10-19 άτομα: 3 ωφελούμενοι

20-30 άτομα: 5 ωφελούμενοι

31-50 άτομα: 8 ωφελούμενοι

άνω των 50 ατόμων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20 ωφελούμενοι

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta

Διαβάστε ακόμη:

Πώς προχωρούν τα deals με τους Άραβες – Ανοίγει ο δρόμος για νέες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Ποια ακίνητα αγοράζουν τώρα Ελληνες και ξένοι στην Αθήνα (πίνακες)

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο – Πουλήθηκε για $143 εκατ. (pics)