Το νέο εργασιακό μοντέλο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, σε όλο τον κόσμο, μαζί και στην Ελλάδα, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητές τους.

Eπίσης, πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική ενός εργασιακού καθεστώτος που θα τους επιτρέπει να ισορροπούν καλύτερα μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Στην Ελλάδα ξεκινά το καλοκαίρι και την αρχή κάνουν τέσσερις μεγάλες εταιρείες και προβλέπει εργασία τέσσερις μέρες την εβδομάδα με 8ωρο χωρίς μείωση αποδοχών.

Πρόκειται για τις εταιρείες Grant Thornton (συμβουλευτική/ελεγκτική) Terracom (τεχνολογική) και Choose (διαφημιστική) εσχάτως, όπως έχουμε γράψει στο newmoney, ενώ και άλλες μεγάλες αλλά και μικρότερες εταιρείες εξετάζουν αυτή την πιθανότητα.

Η πιλοτική απόφαση

Ο CEO της εταιρίας, Δημήτρης Ζαχαράκης, μίλησε στο OPEN TV για την απόφαση να εφαρμόσει πιλοτικά την τετραήμερη εργασία με ίδιο μισθό προκειμένου να δει αν θα αποδώσουν καλύτερα οι εργαζόμενοι.

«Οκτώ ώρες για τέσσερις μέρες, 32 ώρες την εβδομάδα και ο μισθός όπως ήταν πριν.

Είναι μια σκέψη που είχαμε από το 2020 αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό και την πανδημία οπότε άλλαξαν γρήγορα οι προτεραιότητές μας, αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με την τηλεργασία και πως θα οργανώσουμε καλύτερα την δουλειά μας και να εκτιμήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνονταν.

Με την πρώτη ευκαιρία το βάζουμε ξανά φέτος για να δούμε πώς λειτουργεί, με σκοπό στη συνέχεια να το εφαρμόσουμε καθολικά.

Είναι μία εβδομάδα που το έχουμε εφαρμόσει.

Είμαστε 60 άνθρωποι χαρούμενοι.

Είναι μία εταιρία τεχνολογίας και έχει έδρα στα Γιάννενα.

Οι μισοί δεν εργάζονται την Παρασκευή και οι υπόλοιποι την Δευτέρα.

Το κάνουμε για να το εκτιμήσουμε.

Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα.

Λειτουργεί, μπορεί να έχουμε μια κοιλιά στην αρχή, αλλά οι άνθρωποι θα είναι πιο παραγωγικοί και χαρούμενοι».

Διαβάστε ακόμη 

Ρωσία: Έσοδα 93 δισ. ευρώ από εξαγωγές καυσίμων τις πρώτες 100 ημέρες στον πόλεμο με την Ουκρανία 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Tο portfolio των 41 εκατ. δολ. και τα νέα deals (pics) 

Αντώνης Αυγερόπουλος: Η made in Greece καινοτομία που φιλοδοξεί να αλλάξει τη Nespresso (pics)