Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

ΚΙΝΑΛ σε κρίση – Προσπάθειες Γεννηματά να καμφθούν οι αντιδράσεις

  • newsroom


Με επίδειξη προεδρικής πυγμής σε δύο συνεντεύξεις εν μέσω εκλογικής βραδιάς η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσπάθησε να συγκρατήσει τις αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο έθεσε σε κοινοβουλευτικές «διακοπές» τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Σε νέα φάση εισέρχεται σήμερα η κρίση στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς τα στελέχη θα τοποθετηθούν χωρίς να είναι πλέον ανοικτές οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε χθες την κίνησή της, δίνοντας δύο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Προσπάθησε να περάσει το δικό της αφήγημα για την υπόθεση που συγκλονίζει τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Εγώ είμαι πρόεδρος και θα κριθώ από τις αποφάσεις μου, τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν και άλλες που θα ταρακουνήσουν τα νερά. Μάλιστα, έθεσε και αυτή με τη σειρά της θέμα ηθικής λέγοντας πως «οι απόντες βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε δεχθεί πυρά για «ηθικό φάουλ», καθώς με την απόφασή της έθεσε σε… κοινοβουλευτικές διακοπές τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πολιτικό που βρέθηκε στο στόχαστρο της συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis.

Το ερώτημα πλέον είναι αν και με ποια ένταση θα συνεχιστούν οι αποχωρήσεις και τι κλίμα θα επικρατήσει στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων (πολιτικό συμβούλιο, κοινοβουλευτική ομάδα και κεντρική επιτροπή) αύριο και μεθαύριο.

Στο τραπέζι παραμένει και το «γιατί» ειδικά για το θέμα του τάιμινγκ, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το Κίνημα Αλλαγής κατέγραψε μία ακόμη ήττα χθες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου είχε μεταβεί για να στηρίξει τον Απόστολο Κατσιφάρα την Παρασκευή η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρεε και στα κανάλια συζητούσαν με δική μας ευθύνη για τα εσωκομματικά προβλήματα του Κινήματος Αλλαγής, δεν υπάρχει λογική εξήγηση» είναι μια φράση που συμπυκνώνει τις απορίες πολλών στελεχών.

Εντός των προσεχών ωρών και ημερών αναμένεται και η επόμενη κίνηση- απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σύμφωνα με τους συνεργάτες του απορρίπτει πλήρως τη θεωρία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για πολιτική διαφωνία και επιμένει σε πολιτικό σχέδιο για να μετατραπεί το Κίνημα Αλλαγής σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: protothema.gr