Σε μια αντιστροφή ρόλων που ακόμη και οι διορατικότεροι δεν τόλμησαν να προβλέψουν, η Ελλάδα πλέον αναπτύσσεται ταχύτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το σε επιδόσεις στις διεθνείς αγορές, εκτιμά σε σχόλιό του ο Matthew Winkler, αρχισυντάκτης στο πρακτορείο Bloomberg. Παρ’ όλα αυτά, υπογραμμίζει, η στερλίνα έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος των απωλειών της, διαψεύδοντας όσους πίστεψαν ότι το brexit θα είναι πιο επώδυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η διαφορά αναπτυξιακών ρυθμών συμβαίνει, προσθέτει ο σχολιαστής, επειδή οι Έλληνες πολίτες, που απέρριψαν τους όρους του προγράμματος τον Ιούλιο του 2015, ποτέ δεν υιοθέτησαν τη ρήξη με την Ευρώπη, ή την επιστροφή σε μια οικονομία της δραχμής. Τώρα που η Ευρώπη ηγείται του ανεπτυγμένου κόσμου σε ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η Ελλάδα αποδεικνύεται η περισσότερο ωφελημένη και η Βρετανία είναι ο νέος ασθενής της Ευρώπης.

Όσον αφορά τις αγορές ομολόγων, η Ελλάδα βασιλεύει, με συνολικές αποδόσεις στους επενδυτές της τάξης του 60% μετά το Brexit. Για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, η ανάπτυξη στο Η.Β. υπολείπεται της αντίστοιχης στην ευρωζώνη, ενώ σε έρευνα του Bloomberg, 53 αναλυτές προβλέπουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2019. Οι ίδιοι αναλυτές προβλέπουν επίσης πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Βρετανία στην αύξηση του ΑΕΠ. Καθόλου άσχημα για μια χώρα που τρία χρόνια πριν βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης, όπως εκτιμούσαν διακεκριμένες προσωπικότητες σαν τον Alan Greenspan και τον George Soros.