Αγορές και Στελέχη

Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ ήταν κάποτε φίλοι! – Η σπάνια φωτογραφία των δύο μεγάλων αντιπάλων

  • newsroom


Αφορμή για την κόντρα μεταξύ των δυο Αμερικανών δισεκατομμυριούχων στάθηκε η ίδρυση των εταιρειών τους Blue Origin και SpaceX αντίστοιχα οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο

Μια σπάνια φωτογραφία των Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας για να μας υπενθυμίσει πως πριν χρόνια, οι δυο – κατά τα άλλα – «αιώνιοι εχθροί» του χώρου της τεχνολογίας είχαν στενές σχέσεις.

Στη φωτογραφία – η οποία τραβήχτηκε πριν από 17 χρόνια – φαίνονται οι δύο ζωντανοί θρύλοι του επιχειρηματικού κλάδου να δειπνούν σε ένα εστιατόριο. Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ χαμογελούν απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου.

Η συνάντηση του 2004, ωστόσο, έχει χαρακτηριστεί ως η αρχή μιας μακροχρόνιας αντιπαλότητας μεταξύ των δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών. Αφορμή για την κόντρα αυτή στάθηκε η ίδρυση των εταιρειών τους Blue Origin και SpaceX αντίστοιχα οι οποίες δραστηριοποιούνται στο ίδιο τομέα – τον τομέα της τεχνολογίας του διαστήματος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, ο Τζεφ Μπέζος δεν έχει σχολιάσει ποτέ δημόσια τη συγκεκριμένη συνάντηση ενώ από την πλευρά του ο Μασκ έχει δηλώσει πως «Στην πραγματικότητα έκανα το καλύτερο δυνατό για να δώσω καλές συμβουλές, τις οποίες αγνόησε σε μεγάλο βαθμό». Ακόμη, ο μεγιστάνας της Tesla, στο παρελθόν πολλές φορές έχει στραφεί κατά του αντιπάλου του και ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, χαρακτηρίζοντας τον ακόμη και «πολύ καλό αντιγραφέα». 

Τους τελευταίους μήνες, οι δύο πανίσχυροι άνδρες εναλλάσσονται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Μέχρι στιγμής, ο Τζεφ Μπέζος βρίσκεται στην πρώτη θέση με περιουσία 181 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ακολουθεί ο Μασκ ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με καθαρή αξία περίπου 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο θηριώδες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Αϊζενχάουερ» (Vid)

Σακελλαροπούλου στη Le Monde: Η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών, αλλά και προς τους πρόσφυγες, είναι απαραίτητη

Zeus International: Εξαγόρασε 3 ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι

Απόρρητο Απόρρητο