Την 2η θέση κατέκτησε ο νέος σεφ, Ανδρέας Δερμάτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2021, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας.

Ο Ανδρέας παρουσίασε την ροδίτικη συνταγή «λακάνη», στην παραδοσιακή και την καινοτόμα εκδοχή της, στην αγορά της Braga, στην Περιφέρεια Minho της Πορτογαλίας και εντυπωσίασε τους κριτές.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κερδίσει, από το 2016, δύο πρωτιές και μία ακόμα δεύτερη θέση στο θεσμό των European Young Chef Award, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Μέντορας του Ανδρέα Δερμάτη σε αυτή την προσπάθεια, που στέφθηκε με επιτυχία ο Δημήτρης Κονταράτος, σεφ με πλούσια μαγειρική εμπειρία και σημαντικούς γαστρονομικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων το ΝΟΜΑ της Κοπεγχάγης και τεχνολόγος τροφίμων με μεγάλη εμπειρία σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr