business stories

Αθανασίου (Lamda): «Το joint venture με την ΤΕΜΕΣ είναι μόνο η αρχή στο Ελληνικό»

  • Στεφανία Σούκη
Επένδυση στο Ελληνικό


«Το joint venture με την ΤΕΜΕΣ αποτελεί ένα πρώτο παράδειγμα για το πώς σκοπεύουμε να ‘’τρέξουμε’’ το project εφεξής», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, από το βήμα του διαδικτυακού Capital Link Forum

Με… φουλ τις μηχανές προχωρά η Lamda για το μεγάλο project του Ελληνικού, όπου θα επιδιώξει και άλλες συνέργειες στο πρότυπο αυτής με την ΤΕΜΕΣ για τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες στο παράκτιο μέτωπο της έκτασης του Ελληνικού.

«Το joint venture με την ΤΕΜΕΣ (σ.σ. Costa Navarino, Hilton Aθηνών) αποτελεί ένα πρώτο παράδειγμα για το πώς σκοπεύουμε να ‘’τρέξουμε’’ το project εφεξής», ανέφερε σχετικά χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου από το βήμα του διαδικτυακού Capital Link Forum.

Τα δύο ξενοδοχεία με τα αντίστοιχα τουριστικά -οικιστικά συγκροτήματα στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού θα υλοποιηθούν κατά την πρώτη, πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου, περίοδος κατά την οποία θα υλοποιηθούν ακόμη οι εργασίες για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Kαζίνο- ΙRC (και ανάδοχο το σχήμα των Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου, τη δημιουργία του 40% του πάρκου που θα συνδέει το παράκτιο μέτωπο με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τον πύργο κατοικιών με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. και «με την υπογραφή ενός από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες, διεθνούς φήμης», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Lamda. Η νέα αμμώδης παραλία, μεταξύ της μαρίνας και του Παραλιακού Οικισμού, θα έχει μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου και πλάτος 50 μέτρων κατά μέσο όρο, ενώ θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω του κυρίως πεζόδρομου περιπάτου.

Συνολικά, οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν την πρώτη πενταετία θα υπερβούν τα 2,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του 1 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι μπορεί να προσεγγίσει η επένδυση για το IRC.

«Εχουμε ξεκινήσει ήδη με τα προκαταρκτικά έργα για τις κατεδαφίσεις, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν μπει ακόμη οι τελικές υπογραφές με το Ελληνικό Δημόσιο, γιατί διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα προχωρούν πολύ γρήγορα. Αυτή την στιγμή έχουμε σε εξέλιξη όλες τις τεχνικές μελέτες κι επίσης και τις αρχιτεκοντικές μελέτες για τα κτίρια -τοπόσημα της επένδυσης, όπως τους Πύργους, το εμπορικό κέντρο κ.τ.λ.. Δε δημοσιοποιουμε ακόμη τα σχέδια, γιατί θέλουμε αυτό να γίνει αμέσως μετά τις υπογραφές για τη μεταβίβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, διαδικασία που υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί προσεχώς, το πρώτο διάστημα του νέου έτους».

Ο επικεφαλής της της Lamda επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση για τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης είναι πλήρως εξασφαλισμένη για τον όμιλο της Lamda, η οποία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι των υποδομών (δίκτυα κοινής ωφέλειας, τεχνολογία κ.τ.λ.) εντός της έκτασης που είναι πολύ κρίσιμο για το σύνολο της επένδυσης. «Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι υποδομές Ερευνας και Ανάπτυξης (R & D), έναν τομέα ο οποίος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία πλέον, μετά και τις ανακοινώσεις όλο το τελευταίο διάστημα νέων επενδύσεων στον κλάδο, όπως για παράδειγμα αυτή της Microsoft στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο R & D, για την υλοποίηση του οποίου βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις, και μία έξυπνη πόλη στο Ελληνικό, σε όλα τα επίπεδα, από τον έλεγχο της κυκλοφορίας, μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια, την «έξυπνη» διαχείριση νερού, το Internet of Things», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος Κατσέλη: 330 αιτήσεις σε 16 ημέρες – Στον «αέρα» από εβδομάδα η νέα πλατφόρμα

COSMOTE: Nέα επένδυση σε φάσμα για ανάπτυξη υπηρεσιών 5G

Στην COSMOTE TV παραμένει το Champions και Europa League για την τριετία 2021 – 2024