business stories

Cosmote TV: «Ταράζει» τα νερά της Super League – Συζητήσεις με 11 ομάδες

  • Νίκος Χρυσικόπουλος


Πληροφορίες για πρόταση σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και άλλες ομάδες - Τι είχε αναφέρει το newmoney - Πώς οι εξελίξεις με τα τηλεοπτικά δικαιώματα τoυ αγγλικού πρωταθλήματος επιτάχυναν τις διαπραγματεύσεις με της ελληνικές ΠΑΕ

Το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών στο τηλεοπτικό σκηνικό της Super League αναμένεται να είναι το εφετινό.

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι πολύ πιθανόν πλέον να αλλάξουν τηλεοπτική στέγη – τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους – καθώς η Cosmote TV βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την πλειονότητα των ομάδων της Super League ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις αφορούν τουλάχιστον οκτώ ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Όπως ανέφερε το newmoney, οι εξελίξεις με τους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος (από τα πλέον εμπορικά τηλεοπτικά «πακέτα») που για την περίοδο μετά το 2022 αλλάζουν τηλεοπτική στέγη, επιτάχυναν τις διαπραγματεύσεις της Cosmote TV με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Οι αγώνες της περυσινής αγωνιστικής περιόδου (2020-2021) είχαν μεταδοθεί από τη συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA. Η εταιρεία είχε εξασφαλίσει μονομερείς συμφωνίες με τις ΠΑΕ (χωρίς δηλαδή κεντρική διαχείριση). Οι συμφωνίες αυτές δεσμεύουν μόνο τρεις ομάδες, τον Άρη, τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Ατρόμητο – και για την νέα περίοδο.

Στην πράξη, λοιπόν, ο ΟΤΕ έχει καταθέσει πρόταση και εφόσον γίνει αποδεκτή μπορεί να εξασφαλίσει συμφωνία με τις ομάδες πλην Άρη, ΠΑΣ και Ατρομήτου για να μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ καθώς και με ένα «μπλοκ» άλλων πέντε ομάδων – Παναιτωλικός, Λαμία, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός – καθώς και τον ΟΦΗ και μένει να φανεί εάν θα υπάρξει οριστική συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό ποια θα είναι η χρονική διάρκεια της συμφωνίας, ενώ για τις συζητήσεις με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης υπάρχει σιγή ασυρμάτου.

Στην αγορά εκτιμούν πως θα αποτελέσει έκπληξη εάν η NOVA δεν επιχειρήσει να κρατήσει κάποια από τα εμπορικά ονόματα της Superleague και για το λόγο αυτό πολλοί αναμένουν αντιπροτάση από τη μεριά της Κάντζας. Αυτό μένει να διαπιστωθεί, καθώς οι επικεφαλής της United Group (μητρικής της NOVA/Forthnet) είχαν ξεκάθαρα δηλώσει πως η περυσινή επένδυση για τους αγώνες της Superleague δεν έβγαλε τα λεφτά της, ούτε έφερε νέους συνδρομητές, σε ένα βαθμό λόγω και της εκτεταμένης πειρατείας που υπάρχει στη χώρα μας με τους “σπασμένους» αποκωδικοποιητές.

Αυτό οδήγησε, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει και η CEO του United Group, Victoriya Boklag, σε προ μηνός ενημέρωση προς τον Τύπο, η προσφορά της NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης προς τις ΠΑΕ με τις οποίες συζητούσε να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα. «Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, υπάρχει δυνητικό ενδιαφέρον από ανταγωνιστές (Cosmote) κάτι που είναι θεμιτό σε μια ελεύθερη αγορά, θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», είχε πει τότε η κα Boklag. Με τα δεδομένα, αυτά, όλα δείχνουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό οι αγώνες του ερχόμενου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα θα μεταδίδονται από τις δύο μεγάλες συνδρομητικές πλατφόρμες της χώρας, με τις εξελίξεις να τρέχουν πολύ γρήγορα και να θεωρείται πιθανό να οριστικοποιηθούν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Σε πλειστηριασμό ξανά το εμπορικό κέντρο «Avenue»

Οι «πράσινοι» της ενέργειας, το νέο σκαρί του Theo, ο γνωστός επισπεύδων και ο «μετρημένος» εφοπλιστής

«Κουρεμένα» ενοίκια: Οι διαφωνίες ιδιοκτήτων – ενοικιαστών μπλοκάρουν τις φορολογικές δηλώσεις