Το όνομα της SingularLogic είναι συνυφασμένο με τις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται στην χώρα εδώ και δεκαετίες.
Μια παράδοση η οποία συνεχίζεται επί 42 χρόνια χωρίς να θυμούνται καν πολλοί πόσες… κυβερνήσεις άλλαξαν (πόσο μάλλον πόσοι υπουργοί και δήμαρχοι) από τότε.

Το 1981, τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων ανέλαβε η εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ για πρώτη φορά από το Υπουργείο Εσωτερικών, για να συνεχίσει στην πορεία το έργο ως DeltaSingular και αργότερα ως SingularLogic.

Το σερί για τη θυγατρική της εισηγμένης Space Hellas διευρύνεται φέτος με τις διπλές εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, με τις Αυτοδιοικητικές που θα φέρουν εκατομμύρια ψηφοφόρους στα εκλογικά κέντρα σε λίγες ημέρες και το ίδιο θα συμβεί με τις Ευρωεκλογές του 2024.

Το 2023 θεωρείται η χρονιά της SingularLogic, καθώς αναμένεται να γράψει υψηλά έσοδα.
Πρόσφατα υπέγραψε την τρίτη εκλογική σύμβασή της εντός του έτους, αξίας 5,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), αλλά όχι μόνο.
Όπως αναφέρει στο newmoney o Γενικός Διευθυντής της, Δημήτρης Μπακάκος, η SingularLogic υλοποιεί σειρά έργων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (με τουλάχιστον 9 μεγάλα projects να βρίσκονται σε εξέλιξη), αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που αναδεικνύει για τον κλάδο του ΙΤ ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διαμόρφωση των οικονομικών μεγεθών της.

Το στοίχημά της ήταν άλλωστε η επανατοποθέτησή της σε κρίσιμα έργα και υποδομές του δημόσιου τομέα, με ταυτόχρονη διεύρυνση του αποτυπώματός της σε μεγάλους πελάτες του ιδιωτικού τομέα.
Έχοντας αφήσει πλέον πίσω της τις δύσκολες εποχές επί MIG, διατήρησε αναλλοίωτη την τεχνογνωσία της και οδηγήθηκε από τους νέους μετόχους και τη διοίκησή της σε ένα καθολικό restart, αποτελώντας σήμερα μια ισχυρή πηγή εσόδων για το μητρικό της όμιλο. Ένα «γερό χαρτί» για την Space Hellas.

Προηγήθηκε, η εξαγορά της «παλιάς SingularLogic» Ιανουάριο του 2021 με κοινή επένδυση των Space Hellas και Epsilon Net και ακολούθησε η διάσπασή της σε δυο θυγατρικές, τo «ιστορικό ΑΦΜ» της SingularLogic (που τρέχει τις εκλογές) και την Epsilon SingularLogic.
Πρόσφατα, οι δυο αυτές εταιρείες περιήλθαν στον πλήρη έλεγχο η καθεμιά, αντίστοιχα, των Space Hellas (η SingularLogic) και Epsilon Net (η Epsilon SingularLogic).

 

Επί του παρόντος: με την αντίστροφη μέτρηση για την προσέλευση στις κάλπες να ξεκινά, ο κ. Μπακάκος μας αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2023 (με την υποσημείωση βέβαια ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι τελικό μέχρι να το εκδώσει το Πρωτοδικείο).

-Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το σύστημα της SingularLogic, κύριε Μπακάκο, για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2023; Ποιες οι ομοιότητες και διαφορές σε σύγκριση με τις εθνικές;

Το σύστημα της SingularLogic θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως στις Εθνικές εκλογές, εναρμονισμένο φυσικά στις διαδικασίες των Αυτοδιοικητικών εκλογών και στο νέο εκλογικό νόμο.
Αναλυτικότερα, θα καλύψουμε τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων δύο Κυριακών (Α΄& Β’), δύο καλπών Περιφερειακών και Δημοτικών ψήφων Συνδυασμών και σταυρών Υποψηφίων.

Τα λογισμικά της εταιρείας είναι επικαιροποιημένα με το πλειοψηφικό σύστημα και τις αλλαγές που ορίζει ο νέος εκλογικός νόμος, όπως εκλογή Περιφερειαρχών και Δημάρχων που έχουν εξασφαλίσει το 43%+1 ψήφο των έγκυρων ψηφοδελτίων, την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων από τους Συνδυασμούς που συγκέντρωσαν πάνω από το 3% των έγκυρων ψηφοδελτίων (για περιοχές με πάνω από 2000 κατοίκους) κ.ά.

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές είναι πιο σύνθετες.
Εκτός από την κάλυψη των δύο Κυριακών και δύο καλπών έχουμε να κάνουμε με μεγάλο όγκο Συνδυασμών και Υποψηφίων. Ενδεικτικά να σας πω ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν 1.300 Συνδυασμοί (78 για Περιφέρειες και 1.222 για Δήμους) και 151.620 υποψήφιοι.

Μία άλλη ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές είναι η εμφάνιση των στηρίξεων των κομμάτων προς τους υποψηφίους.
H εμφάνιση της πληροφορίας της κομματικής στήριξης προσδιορίζεται με βάση στοιχεία που συλλέγουμε από τα κόμματα. Αποτελεί μια επίπονη διαδικασία για εμάς που την καλύπτουμε γιατί τα ΜΜΕ και οι πολίτες της χώρας θέλουν το βράδυ των εκλογών να βλέπουν αυτόν τον προσδιορισμό.
Επειδή ο όγκος των Συνδυασμών και των υποψηφίων είναι μεγάλος και ο κομματικός προσδιορισμός δύσκολος θα βλέπετε κομματική στήριξη για τους υποψήφιους των 13 Περιφερειών και των Δήμων με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους.

Τέλος οι τηλεθεατές των καναλιών έχουν διευρυμένες πληροφορίες το βράδυ των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών όπως: ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέχρι και Δήμο, Περιφέρειες / Δήμοι κοντά στο 43%, μεγάλη/ μικρή ψαλίδα μεταξύ πρώτου και δεύτερου υποψηφίου, ποσοστά Περιφερειών/Δήμων με μικρή ή με μεγάλη συμμετοχή, Δήμοι/Περιφέρειες που πάνε σε επαναληπτικές και άλλες.

-Θα είναι το ίδιο hi tech η διαδικασία; Πόσες συσκευές ασφαλούς μετάδοσης (SRT) θα ενεργοποιηθούν; Πόσοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν;

Η διαδικασία θα είναι το ίδιο hi tech όπως και στις Εθνικές εκλογές. Θα χρησιμοποιήσουμε το σύστημα SRT, Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω συσκευών νέας γενιάς σε όλα τα εκλογικά τμήματα, δηλαδή περίπου 22.800. Η ενεργοποίηση της συσκευής γίνεται μόνο από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο με ειδικούς κωδικούς ασφαλείας.
Την Κυριακή κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας οι ΔΑ θα ενημερώσουν σε τρία χρονικά διαστήματα (11.00-11.30, 14.00-14.30, 17.00-17.30) μέσω της συσκευής SRT, τον αριθμό των ψηφισάντων.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω του SRT γίνεται απευθείας μέσα από τα εκλογικά τμήματα από τον ίδιο τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο και θα γίνει για τους συνδυασμούς και των δύο καλπών Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, όπως επίσης και για τους σταυρούς των υποψηφίων και των δύο καλπών εκτός σταυρών Προέδρων και Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή οι συσκευές SRT συλλέγονται, ελέγχονται για την λειτουργικότητά τους, φορτίζονται, σφραγίζονται και επαναδιανέμονται στις Περιφερειακές Ενότητες.
Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο έργο σε αυτές τις εκλογές είναι περισσότεροι από 600.
Λόγω των δύο Κυριακών και της συλλογής και αναδιανομής των συσκευών μπαίνουν στη διαδικασία και οι συνεργάτες/dealers της εταιρείας μας που έχουμε σε όλη την Ελλάδα.

-Οι προβλεπόμενοι χρόνοι για τη μετάδοση/εκτίμηση τελικού αποτελέσματος ποιοι θα είναι;

Πιστεύουμε ότι γύρω στις 10.30 μ.μ. και εφόσον θα έχουμε πετύχει ικανή ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες, θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε εκτίμηση για τις 13 εκλογικές περιφέρειες και τους 6 μεγάλους Δήμους (Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου Κρήτης και Λάρισας).

-Ποια έργα υλοποιεί αυτή την εποχή η SingularLogic και ποια διεκδικεί;

Εκτός από τις Βουλευτικές εκλογές που τρέξαμε με μεγάλη επιτυχία στο προηγούμενο εξάμηνο, τώρα προετοιμαζόμαστε για τις Περιφερειακές & Δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα υλοποιούμε έργο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) που αφορά αλληλεπιδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης πόρων, δομών και δεδομένων προδικασίας του ΔΣΑ, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) έργο που αφορά στην αναβάθμιση του κεντρικού εξοπλισμού, στην ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων και στην ψηφιοποίηση του Αρχείου του Ταμείου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), έργο για τη Διαλειτουργικότητα της Δημόσιας Διοίκησης και άλλα μικρότερης εμβέλειας.
Όσο για τον Ιδιωτικό τομέα υλοποιούμε έργα στη ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) που αφορούν ITSM και ΙΤΟΜ με Service Now, στη Eurobank Leasing, στο Super Market Κρητικός με λύση SAP για τα κεντρικά της γραφεία, πολλαπλά έργα αναβάθμισης των συστημάτων των πρατηρίων του Ομίλου Motor Oil, έργο στην ΕΚΟ Energy Efficiency σε συνεργασία με την Senseone για την ενεργειακή διαχείριση των εγκαταστάσεων όλης της ΕΚΟ.
Τέλος, εκτελούνται μικρότερα έργα σε Microsoft Power Platform.

Διαβάστε ακόμη 

Oι μεγάλοι του design – Αrne Jacobsen: Το έργο του πρωτοπόρου της σκανδιναβικής αισθητικής

Tesla: Γιατί επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη (tweets + vids)

Η πλουσιότερη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης χτίζει μια αυτοκρατορία $300 δισεκατομμυρίων (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ