business stories

DocuSign eSignature: Η πλατφόρμα που υπογράφει την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων

  • newsroom


Η Info Quest Technologies παρέχει την πλέον αξιόπιστη πλατφόρμα ηλεκτρονικής υπογραφής που χρησιμοποιούν πάνω από 500.000 οργανισμοί σε 189 χώρες

Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων συνιστά ουσιαστικό στοιχείο της βιωσιμότητας τους και αυτό αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν η ψηφιοποίηση και απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών έπαψαν να θεωρούνται «πολυτέλεια». Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αναγκαιότητα και ξεκινά από τα βασικά: την υπογραφή, αποστολή, επιστροφή και αρχειοθέτηση εγγράφων, συμβολαίων και παραστατικών. Και όλα αυτά με ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία.

Η Info Quest Technologies, έχοντας επί 40 χρόνια ως στόχο, να προσφέρει λύσεις, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες, διαθέτει στην αγορά την DocuSign eSignature, την πλέον αξιόπιστη και δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικής υπογραφής στον κόσμο. Οι λύσεις της DocuSign αξιοποιούνται από άνω των 500.000 οργανισμών σε 189 χώρες, κατέχοντας μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 70% και με το 82% των συμβάσεων μέσω της πλατφόρμας, να ολοκληρώνονται σε μία μέρα.

Όλα τα είδη ηλεκτρονικών υπογραφών

Μέσω της πλατφόρμας παρέχονται και τα τρία είδη ηλεκτρονικών υπογραφών -Standard, χωρίς επίσημη πιστοποίηση, Advanced με πιστοποίηση και Qualified ESignature με ισχυρή ταυτοποίηση και εγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Επιπλέον καθώς η DocuSign συγκαταλέγεται στους εγκεκριμένους παρόχους Qualified πιστοποιητικών και υπογραφών στην Ε.Ε., οι υπογραφές είναι αποδεκτές από τις ελληνικές αρχές, ενώ και οι κάτοχοι εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών της ADACOM μπορούν να χρησιμοποιούν την εγκεκριμένη ηλεκτρονική τους υπογραφή μέσα στο περιβάλλον της DocuSign. Και βέβαια η πλατφόρμα είναι εξ ολοκλήρου cloud based, δηλαδή διαθέσιμη από παντού και από κάθε συσκευή.

Συμβατότητα και ευκολία

Σε συνεργασία με τη Microsoft, η DocuSign μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από το οικοσύστημα των προϊόντων της Microsoft: Word, Outlook, SharePoint Online, SharePoint Server, Dynamics 365, Flow, Windows. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η παραγωγικότητα και το καθημερινό workflow, επιτρέποντας την ηλεκτρονική υπογραφή απευθείας από τις εφαρμογές της Microsoft που οι χρήστες γνωρίζουν και χρησιμοποιούν καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση μειώνει στο ελάχιστο τις χειροκίνητες διαδικασίες, αφού μπορεί να υπογράφει ή να στέλνει έγγραφα προς υπογραφή σε πελάτες και συνεργάτες από οποιαδήποτε συσκευή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι η πλήρης ενοποίηση με το SharePoint το οποίο χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις που έχουν περιβάλλον Microsoft 365. Το DocuSign for SharePoint δίνει τη δυνατότητα απευθείας υπογραφής εγγράφων ή αποστολή προς
υπογραφή. Τα έγγραφα που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του SharePoint μπορούν εύκολα να αποστέλλονται, να υπογράφονται και να διαχειρίζονται χωρίς οι χρήστες να φεύγουν από το οικείο Μicrosoft περιβάλλον.

Η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσει τις υπάρχουσες διαδικασίες και workflows, επιλέγοντας τα έγγραφα, δρομολογώντας τα στα σωστά άτομα με τη σωστή σειρά, ενώ όλες οι ενέργειες αποθηκεύονται και παρακολουθούνται ώστε ο χρήστης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το status του εκάστοτε εγγράφου.

Ενσωμάτωση στις δημοφιλέστερες business εφαρμογές

Η DocuSign παρέχει τη δυνατότητα διασύνδεσή της με τρίτα συστήματα. Η πλατφόρμα συνδέεται «out-of-the-box» με περισσότερα από 350 ΑPIs δημοφιλών διεθνών software, όπως Microsoft, SAP, SalesForce, AutodCad κ.λπ. Το ανοικτό API της DocuSign επιτρέπει σε τρίτους να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας και να υλοποιήσουν λύσεις ψηφιακής υπογραφής απευθείας από τα προϊόντα τους.

Η πλατφόρμα DocuSign επιταχύνει τις συμφωνίες, εξαλείφει τις μη αυτόματες εργασίες, διευκολύνει τη σύνδεση με τα εργαλεία και τα συστήματα που ήδη χρησιμοποιεί η κάθε επιχείρηση και μειώνει σημαντικά τη χρήση χαρτιού, άρα και το περιβαλλοντικό απoτύπωμα. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα σενάρια, και είτε απαιτείται cloud, on-premise ή hybrid υποδομή, είναι η λύση που καλύπτει πλήρως κάθε custom end-to-end workflow, προσφέροντας αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μάθετε περισσότερα
Η Info Quest Technologies, είναι ο επίσημος συνεργάτης της DocuSign στην Ελλάδα. Έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών που αξιοποιούν την πλατφόρμα DocuSign eSignature και διαθέτει πιστοποιημένους consultants, προκειμένου να βοηθήσει μαζί με τους συνεργάτες της κάθε ελληνική επιχείρηση να
αξιοποιήσει την λύση eSignature. Ήδη πολλές μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Info Quest Technologies αξιοποιούν την πλατφόρμα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για παρουσίαση και demo: Info Quest Technologies: e-mail: docusign@info.quest.gr, Mιχάλης Ζούτσος/ Procuct Manager Value Added Products, τηλ: 211 999 4261, Τζοάννα Τσάκωνα/ Cloud Sales & Channel Development Manager, τηλ: 211 9994264