Οξύνεται η σύγκρουση της Dolphin Capital Investors με τον επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη της DCP. Η αγγλική εταιρία επιμένει στις κατηγορίες που απηύθυνε στον πρώην συνεργάτη της και δηλώνει με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ότι θα επιδιώξει να ανακτήσει την αξία που προέκυψε για τον Μίλτο Καμπουρίδη από τη συμφωνία προαίρεσης για αγορά επιπλέον 15% του ξενοδοχείου Amanzοe στο Πόρτο Χέλι.

H βρετανική  DCI δηλώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη υπεραξία και δηλώνει ότι έχει ειδοποιήσει τον Καμπουρίδη ότι προχωρεί σε ανταγωγή.

Την ίδια στιγμή, η DCI επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας μετά την εκπαραθύρωση του Μ. Καμπουρίδη, ο οποίος δρούσε μέχρι και τη σύγκρουση των δύο πλευρών εκπροσωπώντας τα συμφέροντά της στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη σημερινή ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου της DCI, η οποία μέσα στον Μάρτιο έβαλε τέλος στη συνεργασία με τον συνιδρυτή και πρώην μέτοχο Μ. Καμπουρίδη, τερματίζοντας παράλληλα και τη συμφωνία διαχείρισης των επενδύσεων της DCP στην Ελλάδα.

Αιτία για την καταγγελία της διαχείρισης έχει σταθεί η παλαιότερη συμφωνία της πώλησης του 5άστερου τουριστικού συγκροτήματος  Amanzoe στο Πόρτο Χέλι το 2018, όταν η DCI προχώρησε τότε στην πώληση στην Grivalia Ηospitality, με τον κ. Καμπουρίδη να έχει συνάψει από τότε συμφωνία προαίρεσης αγοράς επιπρόσθετου ποσοστού 15%, χωρίς όμως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σήμερα η εισηγμένη, αυτό να γνωστοποιηθεί σε εκείνη. Αυτή η συμφωνία προαίρεσης είναι και το αντικείμενο του δικαστικού αγώνα που προαναγγέλλει η αγγλική εταιρεία κατά του Μ. Καμπουρίδη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, η DCI αναφέρει ότι «εξακολουθεί να πιστεύει ότι η συμφωνία προαίρεσης βάσει της οποίας η Dolphin Capital Partners απέκτησε το δικαίωμα να αγοράσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οχήματος ειδικού σκοπού για το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι δεν γνωστοποιήθηκε κι επομένως δεν εγκρίθηκε από την εισηγμένη. Η DCI επιδιώκει τώρα να ανακτήσει την αξία που προκύπτει από τη συμφωνία προαίρεσης από την DCP. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι αυτή η υπεραξία».

Yπενθυμίζεται εδώ ότι πλέον και μετά από την πρόσφατη συμφωνία με τον κ. Καμπουρίδη, η Grivalia έχει καταστεί ιδιοκτήτρια στο 100% του 5άστερου resort.

«Όπως ανακοινώθηκε στις 11 Απριλίου η DCP προχώρησε από την πλευρά της σε αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice). Η DCI θεωρεί ότι οι νομικές αξιώσεις αυτές αξιώσεις στερούνται βάσης κι έχουν οπορτουνιστικό (opportunistic) χαρακτήρα, ενώ έχει ειδοποιήσει την DCP ότι θα προχωρήσει σε ανταγωγή», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σε σχέση με το σημαντικότερο τουριστικό project που έχει σε εξέλιξη αυτή την στιγμή η DCI στη χώρα μας- τη διαχείριση του οποίου είχε μέχρι σήμερα ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP-, το Killada Hills, ύψους 420 εκατ. ευρώ, στο Πόρτο Χέλι η ανακοίνωση της αγγλικής εταιρείας αναφέρει ότι «διευθετείται περαιτέρω χρηματοδότηση τόσο για την εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης της εταιρείας όσο και για τη συνέχιση της κατασκευής του γηπέδου γκολφ και της λέσχης γκολφ που περιλαμβάνονται στην α’ φάση του έργου μέσω δανεισμού από ορισμένους μετόχους και επενδυτές. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις συμφωνηθούν και δεσμευτούν τα δάνεια. Επιπλέον, η DCI εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να υποβάλει σύντομα αίτηση για την πρώτη δόση του 25% της επιχορήγησης του ελληνικού δημοσίου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που έχει χορηγηθεί (σ.σ. μέσω Αναπτυξιακού) για το έργο το 2022». Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση του ‘’Killada Hills’’, άνω των 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα ήταν η πρώτη μεγάλη τουριστική επένδυση με γκόλφ, ξενοδοχείο και κατοικίες, που έλαβε οικοδομική άδεια μέσω της fast-track διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων κι έχει «τρέξει» μέχρι σήμερα τόσο σε επίπεδο αδειών όσο και εκτέλεσης η DCP.

Εν τω μεταξύ, εταιρεία που συνδέεται με τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της DCP, «πούλησε το σύνολο της συμμετοχής της 9,73% στην DCI στις 6 Απριλίου 2023 και αυτές οι μετοχές αγοράστηκαν από ορισμένους υφιστάμενους μετόχους καθώς και από έναν ακόμη νέο επενδυτή», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Το διοικητικό συμβούλιο είναι ικανοποιημένο με αυτή την ένδειξη υποστήριξης για τις πρόσφατες ενέργειές του και τις προοπτικές της εταιρείας. Πράγματι, το δ.σ. έχει εισπράξει σημαντική υποστήριξη και ενθάρρυνση από τους μετόχους για τις πρόσφατες ενέργειες. Ο Nicolai Huls και ο Nick Paris που είναι οι δύο νέοι διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας εργάζονται προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης και βελτίωσης των λειτουργιών της DCI και έχουν έρθει σε επαφή με όλους τους συνεργάτες της, έχοντας λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζεται κανονικά σε όλες τις επιμέρους λειτουργίες της και στο κομμάτι της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των περιουσιακών της στοιχείων. Το διοικητικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης μεταβατικής περιόδου».

Στην επίσημη ανακοίνωση της DCP αναφέρεται ακόμη ότι οι προσπάθειες πώλησης περιουσιακών στοιχείων συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί από το δ.σ. της εταιρείας, πριν ακόμη από τον τερματισμό της συμφωνίας διαχείρισης με την DCP του Μίλτου Καμπουρίδη. «Σχετική ενημέρωση θα γίνει μόλις υπάρξει δεσμευτική πρόταση από αγοραστή» αναφέρεται σχετικά στην επίσημη ανακοίνωση- προφανώς και σε σχέση με την προσπάθεια πώλησης του ποσοστού του 48% που κατέχει η αγγλική εταιρεία στην κυπριακή Aristo Developers.

Διαβάστε ακόμη

Γεωπολιτική σύγκρουση με φόντο το πετρέλαιο: Γιατί η διαμάχη ΗΠΑ – Σ. Αραβίας είναι ευκαιρία για τη Ρωσία (πίνακες)

Ο Έλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει το «αντίπαλο δέος» της ChatGPT

HSBC: Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών