Εργασίες ακόμη και μέσα στον Αύγουστο θα πραγματοποιεί η BΔ Επενδυτική, η εταιρεία που συνδέεται με την Grivalia Hospitality κι έχει αναλάβει, σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού, τη δημιουργία του πρώτου 5άστερου camping στην Αττική Ριβιέρα, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κάμπινγκ (camping) του ΕΟΤ στην Α’ Ακτή της Βούλας, με ορίζοντα λειτουργίας από το καλοκαίρι του 2022.

Η εταιρεία ζήτησε τo «πράσινο φως» από τον δήμο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να εκτελεί κατ’ εξαίρεση εργασίες μέσα στον Αύγουστο στην Ακτή Α’ Βούλας για την επένδυση που τοποθετείται στα πέριξ των 12 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να δώσει μία ακόμη επιλογή υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες της Αθήνας.

Η οργανωμένη τουριστική κατασκήνωση (Camping) 5* στην Ακτή Α’ Βούλας βρίσκεται εκτός του οικιστικού ιστού Βούλας και σε απόσταση πλέον 200 μέτρων από τη λεωφόρο Καραμανλή, ενώ στη συγκεκριμένη έκταση προϋπήρχε η οργανωμένη κατασκήνωση του ΕΟΤ – με τον χώρο να έχει εγκαταλειφθεί τουλάχιστον προ 25 ετών.

Τώρα, οι εργασίες θα αφορούν την περίφραξη και διασφάλιση του εργοταξίου καθώς και τις εγκεκριμένες από τη μελέτη διαμόρφωσης καθαιρέσεις. Για τις εργασίες μεγάλης όχλησης (κατεδαφίσεις, εκσκαφές, κ.α), με βάση τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα εκτελούνται τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή μόνο) από τις 9:00 πμ. έως 14:30.

Στόχος των επενδυτών είναι «η πλήρης αναδιαμόρφωση της υφιστάμενης εγκαταλειμμένης κατασκηνωτικής υποδομής και η μετατροπή της σε μια σύγχρονη τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και χρήσεις μέσα σε μια ενιαία περιφραγμένη και ελεγχόμενη έκταση», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τη λειτουργία του φιλόδοξου, νέου project νωρίτερα- ο σχετικός διαγωνισμός παραχώρησης της έκτασης άλλωστε είχε πραγματοποιηθεί το 2019. Ωστόσο, οι επιπλέον εγκρίσεις που χρειάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσιμης για το έργο συμφωνίας πέρυσι μεταξύ δήμου (ο οποίος πραγματοποίησε τον διαγωνισμό παραχώρησης για την αξιοποίηση της έκτασης) και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ως ιδιοκτήτριας του ακινήτου), σε συνδυασμό και με την πανδημία πήγαν προς τα πίσω τον σχετικό σχεδιασμό.

Με βάση τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται η αναβίωση της υφιστάμενης τουριστικής κατασκήνωσης του ΕΟΤ, με τελική κατάταξη της εγκατάστασης στην κατηγορία 5 αστέρων, ενώ στην αναδιαμόρφωση όλης της έκτασης προβλέπονται εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπος, χώρος διημέρευσης με βιβλιοθήκη, κατάστημα, κινηματογράφος, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα «και ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη πυκνή φύτευση και υπαίθρια καθιστικά προσφέροντας έτσι μια όαση αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής».

Η συνολική κάλυψη της έκτασης με κτίρια θα προσεγγίζει τα 2.100 τ.μ. σε σύνολο έκτασης 56 στρεμμάτων, ενώ προβλέπεται επίσης, η ανάπτυξη πολυτελών σκηνών (Glamping), με πρόβλεψη και για προδιαγραφές φιλοξενίας ΑμεΑ.

Η επένδυση θα έχει «πράσινα» χαρακτηριστικά με νέες φυτεύσεις δέντρων και εφαρμογή μεθόδων αποδοτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέου χώρου δημόσιου πάρκινγκ. Το έργο διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση στην παραλία, με πρόβλεψη για αναβάθμισή της, ενώ εντός της έκτασης προγραμματίζεται και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου από τον όμιλο Tanweer.

Διαβάστε ακόμη

Σε Alpha Bank και Eurobank ετοιμάζονται, το (μακριά από εμάς) καρτέλ του νεκροταφείου Μυτιλήνης και το chalet του Λεμονή που έφαγαν τα χρέη 

Στέλιος Χατζηιωάννου: Η easy είσοδος του sir στο delivery και τις αστικές μεταφορές

Κορωνοχρέη: 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις – Έτσι θα γίνει η ρύθμιση (vid)