Ένα από τα ακίνητα- «φιλέτα» της περιοχής του Παγκρατίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για το πολυώροφο κτίριο επί των οδών Σπύρου Μερκούρη και Εργοτίμου, στο οποίο στεγάζεται αφενός σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, αφετέρου το πολυιατρείο «Iasis».

Το κτίριο, που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, ανήκε στην ΕΣΑΡ Ακίνητα Α.Ε., με σύμβουλο-διαχειριστή τον Ευάγγελο Σαραντόπουλο και κατασχέθηκε στις 16 Μαρτίου 2022 για ποσό 300.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 3.133.976,19 ευρώ), υπέρ της «Galaxy IV Funding Designated Activity Company», ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal.

Σημειώνεται ότι στα βάρη του ακινήτου (επί του 1/3 εξ αδιαιρέτου) περιλαμβάνονται και προσημειώσεις κατά της «ΑΠΕΛΛΑ Ακίνητα Α.Ε.» (εταιρεία που το 2019 συγχωνεύθηκε με την «Χ&Δ. Σαραντόπουλος Α.Ε.) και «ΜΑΔΕΛ Ακίνητα Α.Ε.).

Η ιστορία του ακινήτου

Το συγκεκριμένο, πενταώροφο σήμερα, ακίνητο διαθέτει και πλούσια ιστορία καθώς έχει κατασκευαστεί τμηματικά.  Το 1961 περίπου ανεγέρθηκε το υπόγειο και το ισόγειο με νόμιμη επιφάνεια 772,30 τ.μ. κατά στάθμη συμπεριλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων.

Το 1965 έγινε προσθήκη καθ’ ύψος Α’ και Β’ ορόφων επιφανείας 629,20 τ.μ. συμπεριλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων. Το 1996 έγινε αλλαγή χρήσης του ισογείου και του Α’ ορόφου της οικοδομής από γκαράζ σε υπεραγορά και των Β’ και Γ’ ορόφων από γκαράζ σε χώρο γραφείων.

Το 1997 έγινε προσθήκη καθ’ύψος του Δ’ ορόφου με νόμιμη επιφάνεια 155,16 τ.μ. με κοινόχρηστους χώρους. Το 2004 έγιναν οι τελικές εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο ισόγειο και τον Α’ όροφο του κτιρίου.

Έτσι, πλέον το κτίριο το οποίο αποκτήθηκε από την ΕΣΑΡ το 2008, αποτελείται από τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Στον πλειστηριασμό που έχει οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου θα βγουν τα ακόλουθα:

-Η αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου, που αποτελείται από ένα ενιαίο χώρο υπεραγοράς, είσοδο αποθηκών-χώρο διακίνησης εμπορευμάτων, εσωτερικό κλιμακοστάσιο καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον Α’ όροφο και το πλατύσκαλο του, ανελκυστήρα εμπορευμάτων και δύο ανελκυστήρες πελατών. Έχει επιφάνεια 623,82 τ.μ. και στην αποκλειστική χρήση του εκάστοτε ιδιοκτήτη της ανήκει κατά αδιαίρετο ποσοστό ένα τρίτο (1/3), ο χώρος του Δ’ ορόφου, στο ανατολικό τμήμα του, επιφάνειας 100 τ.μ.

-Η αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία- υπεραγορά του πρώτου ορόφου, με επιφάνεια 604 τ.μ., που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο στον οποίο περιλαμβάνονται δύο w.c., δύο προθάλαμοι, αποθήκη υπεραγοράς, δύο ανελκυστήρες πελατών, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρες εμπορευμάτων και προθάλαμος.

αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία-αποθήκη του δεύτερου ορόφου, με επιφάνεια 604 τ.μ., που αποτελείται από έξι επιμέρους χώρους, και δύο βοηθητικούς, χώρο ψυγείων, μηχανοστάσιο, πλατύσκαλο, κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα εμπορευμάτων.

-Η αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία-γραφεία του τρίτου ορόφου, με επιφάνεια 589,94 τ.μ., που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο στον οποίο περιλαμβάνονται 13 γραφεία, δύο γραφεία-αρχεία, χώρος αναμονής κοινού, είσοδος, έξι w.c., δύο προθάλαμοι και διάδρομος.

αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία-γραφεία του τέταρτου ορόφου, με επιφάνεια 252,12 τ.μ., που αποτελείται από 6 γραφεία, χώρο αναμονής κοινού, κουζίνα, προθάλαμο και διάδρομο. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ημιυπαίθριος χώρος εμβαδού 58,88 τ.μ.

-21 θέσεις στάθμευσης εμβαδού 10,13 τ.μ. εκάστη.

Οι τιμές εκκίνησης

Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς αυτές είναι στα 1.156.000 ευρώ για την υπεραγορά του ισογείου, 207.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο, 207.000 ευρώ για τον δεύτερο όροφο, 224.000 ευρώ για τον τρίτο όροφο και 96.000 ευρώ για τον τέταρτο όροφο.

Για τις θέσεις στάθμευσης η τιμή εκκίνησης είναι 6.800 ευρώ για καθεμιά (σύνολο 142.800 ευρώ). Έτσι η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 2.032.800 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζες: Στα €11 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια των «4» – Στο 6,8% ο δείκτης NPE μετά από μία 10ετία

Σκληρή κόντρα Ελλήνων και Κινέζων στη ναυτιλία – Γιατί οι Greeks ξόδεψαν 3,7 δισ. δολάρια

Χαμντί Ουλουκάγια: Ο Τούρκος που εξακολουθεί να «θησαυρίζει» από το ελληνικό γιαούρτι (pics)